Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λάρισα: Επιμένει η οικιακή βοηθός – «Αυτό που έζησα μέσα στο σπίτι του 91χρονου λέγεται βιασμός»

Λάρισα: Επιμένει η οικιακή βοηθός – «Αυτό που έζησα μέσα στο σπίτι του 91χρονου λέγεται βιασμός»

Πέρασαν δύο εβδομάδες από τότε που 45χρονη Βολιώτισσα οικιακή βοηθός κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απόπειρας βιασμού εν ώρα εργασίας από ηλικιωμένο Λαρισαίο, ηλικίας 91ος ετών, όμως ακόμη δεν μπορεί να συνέλθει από τον εφιάλτη και τον τρόμο, που φώλιασε στην ψυχή της.

Η 45χρονη μιλά στην εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου, για την τραυματική εμπειρία που έζησε. Δεν θέλει όπως λέει, να βρεθεί ποτέ καμία άλλη γυναίκα στη δική της θέση, ενώ μεταφέρει το μήνυμα ότι οι οικιακές βοηθοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με τις αγγελίες. Πίσω από αυτές κρύβονται άνθρωποι που μπορεί να έχουν άλλες επιδιώξεις. Από την πλευρά του ο ηλικιωμένος αρνείται κατηγορηματικά το αδίκημα. Ο Λαρισαίος δικηγόρος του θα καταθέσει εναντίον της 45χρονης μήνυση για ψευδή καταμήνυση.

Οταν αναλάμβανε καθήκοντα ως εσωτερική του 91χρονου μία μέρα μόλις πριν από την καταγγελλόμενη απόπειρα βιασμού δεν αντελήφθη το παραμικρό για τις προθέσεις του. Ενημέρωσε ότι η ίδια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να σηκώνει βάρη και εκείνος αντέτεινε ότι θα χρειαζόταν ελαφρές δουλειές, καθώς είναι καλά στην υγεία του και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα κινητικότητας.

«Την πρώτη μέρα φαινόταν να είναι όλα καλά. Τη δεύτερη αποκαλύφτηκε ο εφιάλτης. Ξύπνησε γύρω στις 16:30 και στη συνέχεια πήγε στο μπάνιο. Εγώ πήγα να του στρώσω το κρεβάτι. Πριν τελειώσω την εργασία βγήκε από την τουαλέτα γυμνός, με έριξε στο κρεβάτι, μου τράβηξε το κολάν με το εσώρουχο και στη συνέχεια τελείωσε επάνω μου», περιγράφει η οικιακή βοηθός.»

Όλα έγιναν από τη μία στιγμή στην άλλη. Η τρομαγμένη γυναίκα αντιστεκόταν, όμως εκείνος την πίεζε με το βάρος του σώματός του. Τελικά κατάφερε να φύγει σπρώχνοντάς τον και παίρνοντας κακήν κακώς τα πράγματά της από το σπίτι. Φεύγοντας του φώναξε ότι θα πάει στη Αστυνομία και τότε της διεμήνυσε ότι δεν θα βγάλει άκρη. «Θα υποστηρίξουν εμένα γιατί είμαι του σιναφιού», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο 91χρονος.

Η αναστατωμένη γυναίκα που μετακινήθηκε στη Λάρισα από τον Βόλο για λόγους εργασίας, ζήτησε τότε βοήθεια για να γυρίσει πίσω. Δεν είχε επάνω της χρήματα. Δεν είχε πληρωθεί. Για καλή της τύχη βρέθηκε ένας καλός οδηγός λεωφορείου που τη βοήθησε. «Κατάλαβε ότι δεν ήμουν καλά. Με είδε που έτρεμα και είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε η ίδια.

Click4more: Λάρισα: «Βγήκε από το μπάνιο γυμνός και άρχισε να με κυνηγάει» – Εφιάλτης για οικιακή βοηθό στο σπίτι παππού

Πριν από την ίδια ο 91χρονος απασχολούσε για τις εργασίες του σπιτιού του μία Βουλγάρα. Η 45χρονη λέει ότι δεν ξέρει αν συνέβη κάτι και με εκείνη. «Δεν γνωρίζω καν ποια είναι. Ξέρω όμως, ότι έμενε στο σπίτι του μία εβδομάδα», αναφέρει. Σοκαρισμένη από την τραυματική εμπειρία περιμένει την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης και τονίζει ότι πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή με τις αγγελίες.

Τι υποστηρίζει ο 91χρονος

Από την πλευρά του πάντως, ο 91χρονος αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία και υποστηρίζει ότι υπάρχουν κίνητρα πίσω από αυτήν την καταγγελία. Ο συνήγορος υπεράσπισής λέει ότι αυτή την εβδομάδα θα καταθέσει μήνυση κατά της 45χρονης για ψευδή καταμήνυση και θα ασκήσει αγωγή για προσβολή προσωπικότητας μετά τον διασυρμό, που όπως λέει, υπέστη ο εντολέας του.

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στην ανάκριση και υπάρχουν καυτά ερωτήματα. Το πρώτο είναι αν ένας άνθρωπος ηλικίας 91 ετών, υπερήλικας, μπορεί να τελέσει ένα τέτοιο αδίκημα. Το αδίκημα του βιασμού απαιτεί σωματική βία, τον εξαναγκασμό του άλλου σε σεξουαλική πράξη. Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος 91 ετών να διέπραξε αυτό το αδίκημα με τόσα προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα, πίεση, ζάχαρο, καρκίνο στον προστάτη, άλλα προβλήματα;

Να σημειώσω ότι ο φερόμενος ως δράστης είχε στο παρελθόν αρκετές οικιακές βοηθούς. Ποτέ δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Η συγκεκριμένη εργάστηκε μόλις μία μέρα. Πότε πρόλαβε ο 91χρονος να αποφασίσει να κάνει κάτι τέτοιο; Και αυτό είναι κάτι που εγείρει σοβαρά ερωτήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις