Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λάρισα: Έτσι έγινε η σύλληψη του ιερέα – Τι λέει μοναχή για την παραβίαση των μέτρων

ιερέας
Φωτογραφία αρχείου

“Το σώμα θέλει τροφή, το ίδιο και η ψυχή”. Με αυτά τα λόγια η μοναχή του μοναστηριού στη Λάρισα, Αρσενία, προσπαθεί να δικαιολογήσει την παρουσία περισσότερων από 40 πιστών στην λειτουργία της περασμένης Κυριακής που είχε σαν αποτέλεσμα τη σύλληψη του ιερέα και την επιβολή προστίμων στους πιστούς.

Ύστερα από πληροφόρηση για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων ασφαλείας για τον κορονοϊό, το πρωινό της 3ης Ιανουαρίου άνδρες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησαν έφοδο στη μονή της Αγίας Παρασκευής.

Οι αστυνομικοί αφού περίμεναν να τελειώσει η λειτουργία, συνέλαβαν τον ιερέα, ενώ επέβαλλαν και πρόστιμα σε πιστούς, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί έχοντας μαζί τους ακόμα και τα ανήλικα παιδιά τους.

Το μοναστήρι βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Λάρισας και ανήκει στο παλιό ημερολόγιο. “Κάποιος έκανε καταγγελία ότι υπάρχει κόσμος στην εκκλησία. Ήρθε η αστυνομία και συνέλαβε τον παπά. Hταν γύρω στους 20 ενήλικες στην εκκλησία μαζί με τα παιδιά τους. Στην περιοχή έχουμε πολλές πολύτεκνες οικογένειες”, αναφέρει στο newsit.gr, η μοναχή Αρσενία. Και προσθέτει: “Οι αστυνομικοί ήρθαν στην εκκλησία και περίμεναν έξω από αυτή. Μόλις τελείωσε η λειτουργία συνέλαβαν τον πάτερ και τον πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Ταυτόχρονα οι αστυνομικοί επέβαλαν και πρόστιμα 300 ευρώ σε πιστούς που ήταν στη λειτουργία”.

Η μοναχή Αρσενία θέλοντας να δικαιολογήσει το περιστατικό που παραβίαζε όλους τους κανόνες ασφαλείας για την πανδημία λέει στο newsit.gr: “Είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι και έχουμε ανάγκη την εκκλησία μας. Το σώμα θέλει να φάει, τροφή χρειάζεται και η ψυχή. Αν δεν πάμε να προσευχηθούμε στην εκκλησία τι θα κάνουμε;”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην εκκλησία βρίσκονταν περισσότερα από 40 άτομα, πολλά εκ των οποίων κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να υποστούν τις συνέπειες. Οι αστυνομικοί επέβαλλαν πρόστιμα των 300 ευρώ σε 20 παρευρισκόμενους. Συνέλαβαν τον ιερέα, ο οποίος εκτός από το πρόστιμο των 1.500 ευρώ, οδηγήθηκε και στον εισαγγελέα. Τελικά το δικαστήριο τον τιμώρησε με τρίμηνη ποινή φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα γιατί επέτρεψε την είσοδο και την παραμονή των πιστών στην εκκλησία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις