Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Λάρισα: Έτσι φόρεσε τα ράσα ο πρώην δήμαρχος Ρίζος Κομήτσας! Συγκίνηση στην κατάμεστη εκκλησία [video]

Λάρισα: Έτσι φόρεσε τα ράσα ο πρώην δήμαρχος Ρίζος Κομήτσας! Συγκίνηση στην κατάμεστη εκκλησία [video]

Ο Ρίζος Κομήτσας πραγματοποίησε το νεανικό του όνειρο. Συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που δεν έτυχε να τον γνωρίσουν προσωπικά, φώναξαν “άξιος”…

Εκπληρώνοντας ένα “όνειρο ζωής” ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας και Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας χειροτονήθηκε σε κλίμα συγκίνησης το πρωί του Σαββάτου Διάκονος από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Η οικογένεια του νέου διακόνου, συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι, γεμάτοι συγκίνηση παρακολούθησαν την τελετή και φώναξαν όλοι μαζί «Άξιος». Να σημειωθεί πως αύριο το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ανατολή, ο Ρίζος Κομήτσας θα χειροτονηθεί Ιερέας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Με θερμά λόγια μίλησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για την απόφαση του Ρίζου Κομήτσα να διαβεί το πρώτο σκαλί στο δρόμο της ιεροσύνης.

Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ξεχωριστή και για τον ίδιο, λόγω της χειροτονίας ενός ανθρώπου που καταξιώθηκε από τους συμπολίτες του και έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην συγκεκριμένο δρόμο, ενώ υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον Ρίζο Κομήτσα, ότι «από διάκονος του λαού, έγινε διάκονος του Θεού».

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από όσα είπε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος:

Πηγή: larissanet.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις