Δευτέρα, 6 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λάρισα: Έτσι φτάσαμε στην τραγωδία με τους δύο νεκρούς γιατρούς στον Όλυμπο από χιονοστιβάδα

Λάρισα: Έτσι φτάσαμε στην τραγωδία με τους δύο νεκρούς γιατρούς στον Όλυμπο από χιονοστιβάδα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των κατοίκων του Κοκκινοπηλού για την ιδιαιτερότητα της περιοχής με αφορμή το δυστύχημα που συγκλόνισε χθες την πόλη της Λάρισας καθώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Άνθρωποι που μένουν δεκάδες χρόνια στην περιοχή και έχουν εμπειρική γνώση για το βουνό του Ολύμπου, επισημαίνουν στο larissanet.gr πως το εν λόγω μέρος έχει μια ιδιαίτερη μορφή καθώς θυμίζει «λεκάνη» και δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται χιονοστιβάδα. Αυτό όπως έλεγαν είναι σύνηθες φαινόμενο.

Click4more: Λάρισα: Όταν ο αδικοχαμένος γιατρός Τηλέμαχος Ζαφειρίδης μιλούσε για τη μεγάλη μάχη κατά του κορονοϊού (video)

Αυτό σημείωσαν μιλώντας και στην ΕΡΤ το πρωί, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «Όταν ξεκινάει το χιόνι από ψηλά κατεβαίνει μέχρι και τα δένδρα. Κάθε χρόνο παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Είναι πολύ παγωμένο το χιόνι. Δεν ήταν ο όγκος. Αυτό το κάνει επικίνδυνο». Μάλιστα υπογράμμισαν πως εκτιμούν ότι η χιονοστιβάδα ξεκίνησε περίπου από τα 2.000 μέτρα.

Απέραντη θλίψη για τους δύο γιατρούς

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση του θανάτου του 46χρονου παθολόγου – εντατικολόγου Τηλέμαχου Ζαφειρίδη και του 49χρονου αναισθησιολόγου Θεόδωρου Χατζόπουλου, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στην θέση «Ξερολάκι» και σε υψόμετρο περίπου 1.400 μέτρων, όπου είχαν μεταβεί για να κάνουν σκι. Μαζί τους ήταν και ένας 35χρονος, ο οποίος κατάφερε και διασώθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοί και φίλοι – όπως και ασθενείς που είχαν γνωρίσει τους αδικοχαμένους γιατρούς κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους – αναρτούσαν σπαρακτικά μηνύματα για την μεγάλη απώλεια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις