Πέμπτη, 30 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λάρισα: Η απίστευτη ιστορία των 6 νεαρών προσφύγων που θα πέθαιναν κλειδωμένοι σε φορτηγό ψυγείο!

Λάρισα: Η απίστευτη ιστορία των 6 νεαρών προσφύγων που θα πέθαιναν κλειδωμένοι σε φορτηγό ψυγείο!
ΦΩΤΟ από eleftheria.gr

Πλήρωσαν αδρά και μπήκαν στο φορτηγό ψυγείο. Κάποια στιγμή κατάλαβαν πως είχαν εξαπατηθεί αλλά ήταν πολύ αργά. Η μάχη επιβίωσης για όλους, είχε μόλις ξεκινήσει…

Έξι Αφγανοί πρόσφυγες σώθηκαν, παραμονή των Χριστουγέννων, χάρη στην παρατηρητικότητα αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας. Οι έξι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, ξεπάγιασαν στο φορτηγό – ψυγείο που υποτίθεται ότι θα τους μετέφερε στο εξωτερικό και χτυπώντας με χέρια και πόδια τις πόρτες του, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που σταμάτησαν το φορτηγό στα διόδια Μακρυχωρίου, στο πλαίσιο ελέγχων με αφορμή το απαγορευτικό.

Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα του ψυγείου, μαζί με τις φράουλες αντίκρισαν και τους έξι πρόσφυγες που πλήρωσαν αδρά για να περάσουν υποτίθεται, από την Πάτρα στην Ιταλία, αλλά θα κατέληγαν στη Ρουμανία που ήταν και ο τελικός προορισμός του φορτηγού. Αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών συνέλαβαν τον 51χρονο Βούλγαρο οδηγό του φορτηγού, ενώ αναζητούν Δομή για τη φιλοξενία των δύο ανήλικων προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», οι έξι Αφγανοί ηλικίας 15, 17, 19, 20, 21 και 22 ετών αντίστοιχα, πλήρωσαν τουλάχιστον από 200 ευρώ ο καθένας σε ομοεθνή τους προκειμένου από το λιμάνι της Πάτρας με το φορτηγό – ψυγείο να φυγαδευτούν παράνομα στην Ιταλία.

Ο άγνωστος ομοεθνής τους αφού παραβίασε την πόρτα του ρυμουλκού του φορτηγού – ψυγείου που μετέφερε όντως φράουλες και πορτοκάλια έβαλε τους 6 Αφγανούς – θύματα των σύγχρονων δουλεμπόρων – μέσα στο ψυγείο και στη συνέχεια τους κλείδωσε.

Οι 6 πρόσφυγες αντιλήφθηκαν αργά ότι έπεσαν θύματα αφού το φορτηγό δεν ακινητοποιήθηκε μετά την επιβίβασή του σε καράβι όπως τους είχαν υποσχεθεί, αλλά αντίθετα για ώρα βρισκόταν σε κίνησει αφού σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο τελικός προορισμός του φορτηγού που ξεκίνησε από την Πάτρα, ήταν η Ρουμανία.

Παραμονή των Χριστουγέννων όπως και στις άλλες αργίες, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για συγκεκριμένες ώρες εκδίδεται απαγορευτικό στην κυκλοφορία φορτηγών με απώτερο σκοπό την ασφάλεια στην αυξημένη κίνηση των επιβατικών.

Στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου λοιπόν, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα της 24ης Δεκεμβρίου σταμάτησαν για έλεγχο το φορτηγό το οποίο ως ψυγείο θα συνέχιζε το δρομολόγιό του καθότι έμφορτο με οπωροκηπευτικά, μετά μάλιστα και την επίδειξη των απαραίτητων τιμολογίων από τον οδηγό.

Για καλή τύχη των προσφύγων, όταν ο οδηγός μετά τον έλεγχο έθεσε ξανά σε κίνηση το φορτηγό, οι αστυνομικοί άκουσαν έναν απροσδιόριστο έντονο θόρυβο και εκτιμώντας ότι μπορεί να πρόκειται ενδεχομένως για μηχανική βλάβη, επενέβησαν εκ νέου ζητώντας από τον οδηγό να ακινητοποιήσει το φορτηγό.

Για να προσέξουν ότι ο θόρυβος προέρχεται από το ρυμουλκό του φορτηγού και τον προκαλούσαν σκόπιμα οι πρόσφυγες που χτυπούσαν και κλωτσούσαν την πόρτα του ψυγείου για να απελευθερωθούν καθώς είχαν ξεπαγιάσει.

Αστυνομικοί οδήγησαν το φορτηγό – ψυγείο στο Τμήμα Τεμπών, όπου διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του ρυμουλκού ήταν κλειδωμένοι οι 6 Αφγανοί.

Πηγή: eleftheria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις