Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Λάρισα: Η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό μητροπολίτη Ιγνάτιο – Συγκίνηση στην κατάμεστη εκκλησία – video

Λάρισα: Η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό μητροπολίτη Ιγνάτιο – Συγκίνηση στην κατάμεστη εκκλησία – video

Τελευταίο αντίο στον μακαριστό μητροπολίτη Ιγνάτιο. Πλήθος κόσμου στην εκκλησία που γέμισε ασφυκτικά…

Κατάμεστος ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, όπου τελείται η Εξόδιος Ακολουθία για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιο. Της τελετής προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ παρευρίσκονται 33 Αρχιερείς.

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σεε δηλώσεις του εισερχόμενος στο ναό, είπε για τον Μακαριστό Ιγνάτιο μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπήρξε ένα εκλεκτό μέλος της Εκκλησίας, συνετός, ουσιαστικός, βοήθησε το έργο της Εκκλησίας γενικότερα αλλά κι εδώ αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε. Ήταν από τους ιεράρχες που προσέφερε πολλά στο πέρασμα της ζωής του στην εκκλησία μας, ο θεός να τον αναπαύσει.”

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα εκφωνήθηκαν οι επικήδειοι στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Λαρίσης Ιγνατίου, με τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, π. Αχίλλιο Τσούτσουρα, να ξεσπά σε λυγμούς την ώρα που περιέγραφε τις δύσκολες στιγμές στο ιατρικό κέντρο στις ΗΠΑ, όπου ο Ποιμενάρχης της Λάρισας, άφησε την τελευταία του πνοή.

Εμφανώς συγκινημένος, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Λαρίσης, π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, αναφέρθηκε στην ευαγγελική ρήση που συχνά χρησιμοποιούσε ο Μακαριστός σε ιερείς και κλήρο: «Όσο εμείς αγιαζόμαστε, τόσο περισσότερο ζούμε την ειρήνη του Θεού και μπορούμε να την μεταδώσουμε και στους άλλους. Ο ακατάστατος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ειρηνικός. Άλλωστε ο Θεός είναι Θεός ειρήνης κι όχι ακαταστασίας».

Πηγή: onlarissa.gr, larissanet.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις