Σάββατο, 13 Απρ.
26oC Αθήνα

Λάρισα: Κατάθεση με λυγμούς από την καθηγήτρια που καταγγέλλει για βιασμό τον προϊστάμενό της

Λάρισα: Κατάθεση με λυγμούς από την καθηγήτρια που καταγγέλλει για βιασμό τον προϊστάμενό της

Ξεκίνησε η δίκη στη Λάρισα με την 46χρονη καθηγήτρια να ξεσπά. Ο βιασμός που κατήγγειλε είχε γίνει θέμα συζήτησης σε ολόκληρη τη χώρα…

Σε κλάματα και λυγμούς ξέσπασε περιγράφοντας στο δικαστήριο τις στιγμές φρίκης που υποστηρίζει ότι πέρασε η 46χρονη Λαρισαία καθηγήτρια, η οποία κατήγγειλε για βιασμό τον προϊστάμενό της σε διεύθυνση εκπαίδευσης, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η συνεδρίαση στο Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο Τρικάλων υπήρξε μαραθώνια, σχεδόν δωδεκάωρη και ολοκληρώθηκε πριν τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιουνίου. Αρχικά, ο πραγματογνώμονας – ψυχίατρος που είχε διοριστεί για να εξετάσει αν η γυναίκα είναι σε θέση να καταθέσει ή αυτό θα πλήξει την υγεία της απέστειλε δήλωση κωλύματος. Ωστόσο, η πλευρά της πολιτικής αγωγής για να απεμπλέξει τη διαδικασία, παραιτήθηκε του δικαιώματος να καταθέσει με άλλα μέσα (π.χ. μέσω βιντεοσκόπησης) η γυναίκα.

Έτσι, η δίκη συνεχίστηκε κεκλεισμένων των θυρών και εξετάστηκε πρώτα η 46χρονη εκπαιδευτικός, περίπου σε πεντάωρη επεισοδιακή εξέταση. Μία εξέταση στην οποία δεν έλειψαν οι εντάξεις μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών με επίδικο την προστασία του θύματος, αλλά και οι συναισθηματικές εκρήξεις από το θύμα που πολλές φορές ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς.

Συγκλονιστική κατά πληροφορίες είναι η περιγραφή των όσων συνέβησαν εκείνο το μοιραίο βράδυ σε παραλιακή περιοχή της Λάρισας, μέσα στο αυτοκίνητο, μαζί με τον 63χρονο που σήμερα κατηγορείται για τον βιασμό της: «Ένιωθα τα βρωμόχερά του και την ανάσα του πάνω μου και αηδίαζα… Έκλαιγα και φώναζα «κύριε Διευθυντά, σταματήστε! Σας παρακαλώ, μέχρι εδώ! Σταματήστε!..»

Ακολούθως εξετάστηκε ο σύζυγος και μετά ο μάρτυρας, οικογενειακός φίλος ο οποίος και συντέλεσε πάρα πολύ στο να διαγνωστεί το γεγονός, καθώς είχε πολλές και διεξοδικές συζητήσεις με την 46χρονη λίγο μετά το περιστατικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα Παρασκευή και εκτιμάται πως έως την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί ώστε το δικαστήριο να διακόψει για την έκδοση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αφορά καταγγελία της Λαρισαίας εκπαιδευτικού πως τον Σεπτέμβριο του 2021, κατά την βραδινή της έξοδο με τον προϊστάμενό της έπεσε θύμα βιασμού.

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ταυτόχρονα τέθηκε σε αργία από το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας παραπέμφθηκε σε δίκη.

Πηγή: onlarissa.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις