Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Λάρισα: Μαρτυρίες για την καταδίωξη και την εκτέλεση 20χρονου από αστυνομικό

Λάρισα: Μαρτυρίες για την καταδίωξη και την εκτέλεση 20χρονου από αστυνομικό

Ο 20χρονος αλλοδαπός έπεσε νεκρός και ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε βρίσκεται υπό κράτηση. Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες στο Μοσχοχώρι έξω από τη Λάρισα

Οι στιγμές που έζησαν στο Μοσχοχώρι έξω από τη Λάρισα θα αργήσουν να φύγουν από το μυαλό τους. Είναι κάτοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς και είδαν το τέλος της αιματηρής καταδίωξης. Με τον 20χρονο αλλοδαπό να πέφτει νεκρός και στο σημείο να επικρατεί πανδαιμόνιο. Ο αστυνομικός που έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου βρίσκεται υπό κράτηση και η ΕΛ.ΑΣ. κάνει έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο του 20χρονου στη Λάρισα υπογραμμίζοντας πως: «Το συγκεκριμένο όχημα αναζητούνταν καθώς είχε κλαπεί από την περιοχή του Γαλατσίου Αττικής και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί προέβησαν σε σήμα στάσης ώστε να πραγματοποιηθεί σχετικός έλεγχος.

Ο οδηγός προκειμένου να διαφύγει ανέπτυξε περαιτέρω ταχύτητα, εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε στην επαρχιακή οδό προς Μοσχοχώρι, στην είσοδο του οποίου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τοιχίο οικίας και ακινητοποιήθηκε».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο οδηγός βγήκε από το όχημα και τράπηκε σε φυγή ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά. Στο σημείο κλήθηκε σταθμός ΕΚΑΒ πλην όμως, παρά τις προσπάθειες αναζωογόνησης, το άτομο κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για 20χρονο υπήκοο Συρίας, ο οποίος είχε καταδικαστεί για κακούργημα και αποφυλακίστηκε πρόσφατα υπό όρους για διακίνηση παράτυπων μεταναστών, ενώ στο τέλος Ιουνίου είχε συλληφθεί και πάλι γα κλοπή οχήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

«Σταμάτα-σταμάτα φώναζε ο αστυνομικός» είπε στο larissanet.gr, μια κάτοικος ενώ μια άλλη γυναίκα τόνισε πως θα μπορούσαν οι ίδιοι να είχαν τραυματιστεί σοβαρά αν ήταν έξω τη στιγμή της τραγωδίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις