Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Λάρισα: Ντοκουμέντο από το σημείο που αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο σε καταδίωξη

Λάρισα: Ντοκουμέντο από το σημείο που αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο σε καταδίωξη

Ο 20χρονος έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη έξω από τη Λάρισα. Οι πυροβολισμοί αναστάτωσαν ολόκληρη την περιοχή. Δείτε το αυτοκίνητο που οδηγούσε…

Η καταδίωξη έξω από τη Λάρισα, ολοκληρώθηκε με πυροβολισμούς και ένα νεκρό. Θύμα ένας 20χρονος αλλοδαπός που είχε αποφυλακιστεί πριν από λίγους μήνες. Οδηγούσε αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε ήταν κλεμμένο. Δεν σταμάτησε σε σήμα που του έκαναν αστυνομικοί και ξεκίνησε μια άγρια καταδίωξη, που εκτυλίχθηκε ακόμα και μέσα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Τελικά λίγη ώρα αργότερα το όχημα ακινητοποιήθηκε σε τοίχο σπιτιού και ο νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά που δέχτηκε.

Ο 20χρονος αλλοδαπός έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη από αστυνομικούς στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης έξω από τη Λάρισα. Αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητό του να σταματήσει, στα διόδια του Μεσοχωρίου, καθώς έλαβαν σήμα πως κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο με έναν επιβαίνοντα κινούνταν επί της εθνικής οδού.

Ο οδηγός αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Ο οδηγός εγκατέλειψε το κλεμμένο όχημα αφού αυτό έπεσε πάνω σε τοίχο και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες αστυνομικοί πυροβόλησαν τον 20χρονο οδηγό και τον σκότωσαν.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αλλά ο 20χρονος εξέπνευσε. Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής για αυτοψία, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.

Στη παρακάτω φωτογραφία του onlarissa.gr, βλέπετε το κλεμμένο λευκό Nissan Navara το οποίο έχει πέσει πάνω σε τοίχο σπιτιού, στο χωριό Μοσχοχώρι, εκεί όπου σταμάτησε η καταδίωξη των αστυνομικών.

Ο 20χρονος δράστης αφού το έριξε στον τοίχο, επιχείρησε πεζός να διαφύγει, αλλά λίγο μετά υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, πυροβολήθηκε από υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού στην ωμοπλάτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ποιος ήταν ο 20χρονος που σκοτώθηκε

Πρόκειται για γεννηθέντα το 2003, αλλοδαπό Συριακής καταγωγής, που είχε ως δηλωμένο τόπο κατοικίας την Θεσσαλονίκη. Είχε αποφυλακιστεί τον περασμένο Μάρτιο από το Ειδικό Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργμάτων Θράκης είχε καταδικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2022 σε ποινή φυλάκισης 46 μηνών και 20 ημερών «για παραλαβή από τα Ελβετικά σύνορα της χώρας πολιτών τρίτης χώρας χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό προώθησης σε αυτή, κατά συρροή, εκ κερδοσκοπίας και με κίνδυνο για άνθρωπο, απείθεια, οδήγηση χωρίς σχετική άδεια ικανότητας, παράνομη είσοδο στη χώρα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις