Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λάρισα: Οι μαθήτριες λυκείου που έγιναν τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών στην πόλη (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από thessalianews.gr
ΦΩΤΟ από thessalianews.gr

Οι φωτογραφίες των δύο κοριτσιών κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες, με τους χρήστες να σχολιάζουν…

Οι Λαρισαίες μαθήτριες, Ευαγγελία Συρακούλη της Γ’ τάξης του 4ου Λυκείου Λάρισας και Λυδία-Δέσποινα Αγγέλου της Γ’ τάξης, του Λυκείου Ν. Μπακογιάννη, κατέκτησαν μια θέση μεταξύ των μαθητών σε όλη την Ελλάδα, που θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού Βιολογίας. Οι δύο Λαρισαίες, μπαίνουν στην τελική αναμέτρηση με άλλους 24 μαθητές απ’ όλη τη χώρα, που προκρίθηκαν για τη δεύτερη φάση και στοχεύουν στην ανώτερη θέση, δηλαδή να είναι αυτές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, στη φετινή Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πανελλήνιου διαγωνισμού Βιολογίας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και ανακοινώθηκαν από την Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων, οι δύο Λαρισαίες είναι οι μόνες που αναδείχθηκαν μεταξύ όλων των μαθητών που συμμετείχαν απ όλη τη Θεσσαλία και στις τρεις κατηγορίες τάξεων του λυκείου. Το γραπτό της Ευγ. Συρακούλη βαθμολογήθηκε με 88 μονάδες και αντίστοιχα της Λυδίας Αγγέλου με 87, δίνοντάς τες το πράσινο φως.

Την πρώτη θέση, στην πρώτη φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού Βιολογίας, στη κατηγορία της τρίτης τάξης λυκείου, κατέκτησε ο Κρητικός Τηλέμαχος Κουτουράτσας, του 4ου Λυκείου Χανίων, με βαθμό 97,5. Να σημειωθεί ότι η δεύτερη φάση του διαγωνισμού, θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου, στην Αθήνα, σε χώρο που θα ορίσει η οργανωτική επιτροπή του και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι 24 πρώτοι μαθητές της Γ’ Λυκείου που αναδείχθηκαν στην πρώτη φάση.

Η Ολυμπιάδα Βιολογίας είναι ένας διεθνής διαγωνισμός στον οποίο κάθε χρόνο συμμετέχουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν διακριθεί στον εθνικό διαγωνισμό της χώρας τους. Στον διεθνή αυτό διαγωνισμό, αλλά και στους εθνικούς, εξετάζονται οι δεξιότητες των μαθητών στην αντιμετώπιση των βιολογικών προβλημάτων και στην εξέταση των βιολογικών πειραμάτων. Στα απαραίτητα προσόντα των συμμετεχόντων, εκτός από τη βασική γνώση, συμπεριλαμβάνονται το ενδιαφέρον για τη Βιολογία, η ευρηματικότητα, η δημιουργικότητα και η εμμονή και όχι τόσο η εξειδικευμένη γνώση.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε