Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λάρισα: Οι τουρίστες «σκανάρουν» το αρχαίο θέατρο της πόλης – Οι εντυπώσεις από την αυτοψία τους

Λάρισα: Οι τουρίστες «σκανάρουν» το αρχαίο θέατρο της πόλης – Οι εντυπώσεις από την αυτοψία τους

Πώς βλέπουν οι επισκέπτες της Λάρισας το σημαντικότερο μνημείο της στην καρδιά της πόλης; Τι εντυπώσεις τους αφήνει η όψη του Αρχαίου Θεάτρου; Και αν για τους Λαρισαίους αποτελεί σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια, έχει αξία να δούμε τι εικόνα σχηματίζουν και όλοι όσοι το επισκέπτονται.

Αναζητήσαμε απάντηση μέσω του γνωστού τουριστικού οδηγού Tripadvisor. Χιλιάδες είναι τα σχόλια για εστιατόρια, πλατείες, κέντρα διασκέδασης, εμπορικά κέντρα και διάφορα άλλα. Εστιάσαμε ωστόσο στο κορυφαίο αξιοθέατο, στο Αρχαίο Θέατρο. Είναι γεγονός πως η πλειοψηφία των σχολίων είναι θετικά αλλά αξίζει να αναφέρουμε πως δεν έλειπαν και οι παρατηρήσεις. Σχόλια στα Ελληνικά, τα Αγγλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά και όχι μόνο. Σχόλια που θυμίζουν φυσικά εποχές προ-κορονοϊού, τότε που όλα ήταν διαφορετικά.

Το Larissanet.gr διάλεξε μερικά από αυτά: “Ένα αρχαίο στολίδι στην πόλη της Λαρισας. Οι διορθωτικές παρεμβάσεις άστοχες, μειώνουν την αξία του ιστορικού θεάτρου”.

  • “Το καλύτερο αξιοθέατο στη πόλη της Λάρισας που πρέπει να δεις σίγουρα. ειναι στο κέντρο σχεδόν της πόλης εύκολο προσβάσιμο χωρίς εισιτήριο που αν βρισκόταν σε καποια άλλη χώρα σίγουρα θα ήθελες 20 ευρώ για να το δεις βέβαια μετά από τόσα χρόνια επιχορηγήσεων ακόμη δεν είναι προσβάσιμο για κάποια παράσταση η για οποιοδήποτε πολιτιστικό γεγονός της πόλης. Aνεκμετάλλευτο και μη προσβάσιμο εντός για το κοινό. Το βλέπεις από τις καφετέριες απέναντι”.
  • “Είναι το πρώτο αξιοθεατο της Λάρισας, κατασκευσμα της αρχαίας εποχής και εφάμιλλο με τα άλλα γνωστά αρχαία θέατρα της αρχαίας Ελλάδας. Η πλήρης αξία του θα φανεί στο μέλλον, όταν γίνει η ολοκλήρωση της αποκάλυψης και ανακατασκευής του”
  • “Από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Πεζόδρομος, εύκολα προσβάσιμος με πολλά μαγαζιά για φαγητό και καφέ τριγύρω, κατάλληλος για βόλτα μιας και αποτελεί σημείο συνάντησης για πολλούς!»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις