Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Λάρισα: Οργή και πόνος για τον φοιτητή που σκοτώθηκε όταν έριξε μία κλωτσιά σε πόρτα – Νέες εικόνες

Λάρισα: Οργή και πόνος για τον φοιτητή που σκοτώθηκε όταν έριξε μία κλωτσιά σε πόρτα – Νέες εικόνες

Συντετριμμένοι οι γονείς, οι στενοί συγγενείς και οι φίλοι του αδικοχαμένου φοιτητή στη Λάρισα. Το δυστύχημα προκαλεί νέες αντιδράσεις…

Το δυστύχημα στη Λάρισα, με θύμα τον 22χρονο φοιτητή Νίκο Μπιτσάκη, έκανε το γύρο της χώρας. Οι περιγραφές των φίλων του, κόβουν την ανάσα και προκαλούν οργή. Ένα παλιό, ξεχασμένο σπίτι για το οποίο κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, μετατράπηκε σε παγίδα θανάτου για το αδικοχαμένο παιδί.

Έναν φοιτητή που επέστρεφε με την παρέα του, την περασμένη Κυριακή (20-02-2022) μετά από νυχτερινή διασκέδαση. Το θύμα κάποια στιγμή κλώτσησε την παλιά πόρτα του σπιτιού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μια σιδερένια κολώνα και μαζί ένα κομμάτι του τοίχου που τον καταπλάκωσε και τον σκότωσε. Από εκείνη τη στιγμή, το σημείο έχει γεμίσει με λουλούδια και σπαρακτικά μηνύματα.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προσέλευση συμπολιτών, όπως επίσης φίλων και συμφοιτητών, στο σημείο όπου ο 22χρονος Νίκος Μπιτσάκης άφησε την τελευταία πνοή του νωρίς το πρωί της Κυριακής. Στην οδό Ασκληπιού, μπροστά από την μισογκρεμισμένη κολώνα και την σκουριασμένη μεταλλική πόρτα, πλήθος τα λουλούδια, τα κεριά μα και τα μηνύματα με δύο λόγια για το παλικάρι που έφυγε τόσο άδικα.

Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το μήνυμα από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου φοιτούσε ο Νίκος Μπιτσάκης, οι αναφορές για τρισάγιο σήμερα στις 10.00 το πρωί, όπως και για συγκέντρωση στις 19.00 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία.

Ο νεαρός φοιτητής Oικονομικών τα ξημερώματα της Κυριακής περνούσε από το εγκαταλελειμμένο κτίριο με την παρέα του μετά από έξοδο. Στο πέρασμά του έριξε μία κλωτσιά σε μεταλλική πόρτα, με αποτέλεσμα το τοιχίο που στηριζόταν να πέσει και να τον καταπλακώσει. Ο θάνατός του, ήρθε μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο σημείο εκτιλύχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Τις φωνές της παρέας του άκουσε ένας γείτονας και κατέβηκε να βοηθήσει. «Άκουσα την κοπέλα που φώναζε για ασθενοφόρο και βγήκα έξω. Πήγα εκεί πέρα, είδα το παλικάρι κάτω και συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει. Ξεκίνησα να του μετράω τον σφυγμό, είχε λίγο σφιγμό. Στην ουσία είπα ψέματα στην κοπέλα ότι: «Ναι περίμενε να έρθει το ασθενοφόρο, μην αγχώνεσαι», για να ηρεμήσει. Και μετά από πέντε λεπτά ξεψύχησε, πήρε δύο βαθιές ανάσες και έφυγε. Μιλάμε για έναν όγκο τούβλα που έσπασε στο κεφάλι του παιδιού, το κεφάλι του ήταν πολτοποιημένο», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας. Δείτε τις νέες εικόνες του larissanet.gr, από το σημείο του δυστυχήματος.

Η αγάπη του για την ποδηλασία από νεαρή ηλικία του έφερε κατακτήσεις τίτλων και μεταλλίων. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως ένα παιδί με όνειρα και στόχους θα έφευγε από τη ζωή με τέτοιο τρόπο. «Ένα χρυσό παιδί ήταν. Καλός μαθητής, καλό παιδί, αθλητής. Πρωταθλητής, πόσα μετάλλια, πόσα πράγματα, χάθηκε έτσι άδικα. Έχει πολλά μετάλλια και χρυσό μετάλλιο έχει και αργυρό και τα πάντα, πολλά έχει. Ήταν καλός ποδηλάτης. Το καμάρι της οικογένειας ήταν, το μοναχοπαίδι τους. Χάσαμε ένα μικρό παιδί», είπε η θεία του νεαρού.

Η εικόνα του τοιχίου πριν το συμβάν, αποδεικνύει ότι ήταν ήδη ετοιμόρροπο. Η κλήση που έχει πάρει προς το πεζοδρόμιο, φανερώνει την επικινδυνότητα του παλιού κτίσματος,με τους κατοίκους να ζητάνε λύση εδώ και καιρό. Η οικογένειά του 22χρονου σε κατάσταση σοκ περιμένει τη σορό του για το τελευταίο αντίο στον τόπο καταγωγής τους, τα Χανιά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις