Τρίτη, 21 Μαΐ
25oC Αθήνα

Λάρισα: Παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως για την υπόθεση βιασμού καθηγήτριας

Λάρισα: Παρέμβαση της Νίκης Κεραμέως για την υπόθεση βιασμού καθηγήτριας
Φωτογραφία αρχείου

Την διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας μετά την μήνυση που υπέβαλε καθηγήτρια σε βάρος του προϊστάμενου της στη Δημόσια Περιφερειακή υπηρεσία, τον οποίο κατηγορεί για βιασμό.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η υπόθεση προκάλεσε και την άμεση αντίδραση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως η οποία έδωσε γραπτή εντολή στον γ.γ του Υπουργείου Παιδείας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Η 44χρονη εργαζόμενη, στην μήνυση που κατέθεσε, κατηγορεί τον προϊστάμενό της πως η κοινή τους βραδινή έξοδος σε παραλιακό Δήμο της Λάρισας στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, κατέληξε στο βιασμό της μέσα στο αυτοκίνητό της.

Η βουλευτής Μαγνησίας Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή μιλώντας σήμερα το μεσημέρι (4/11) σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού TRT αναφέρθηκε στην σοβαρότατη υπόθεση και στην αναφορά που κατέθεσε η συγκεκριμένη υπάλληλος προς το Υπουργείο Παιδείας για τον βιασμό. Η κα Μακρή τόνισε πως την υπόθεση από πλευράς Υπουργείου έχει αναλάβει ο γ.γ. ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε με τον καταγγελλόμενο για να ενημερωθεί.

Πρόκειται για υψηλόβαθμο πρόσωπο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης στην Λάρισα κι έχει διατελέσει επί χρόνια σε υψηλόβαθμη θέση στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στην Μαγνησία.

Ωστόσο εναντίον του δεν έχει ασκηθεί ακόμη ποινική δίωξη.

Η κα Μακρή δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τα όσα ακόμη αναφέρει η εργαζόμενη στην μηνυτήρια αναφορά της για την ύπαρξη κι άλλων ανώνυμων καταγγελιών εναντίον του ιδίου προσώπου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, η καθηγήτρια – παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών – βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου στο ίδιο αυτοκίνητο και εκείνος της ζήτησε να συνευρεθεί μαζί του.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, η καθηγήτρια – όπως ανέφερε η εφημερίδα «Ελευθερία» – υποβλήθηκε έκθεση ιδιωτικού εργαστηρίου, σύμφωνα με την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη γενετικού υλικού στο φόρεμα της. Η μήνυση έχει κοινοποιηθεί στο υπουργείο όπου υπάγονται μηνύτρια και μηνυόμενος.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, 11 Οκτωβρίου και έχουν κληθεί για κατάθεση τόσο η καταγγέλλουσα, όσο και μάρτυρες.

Ο δικηγόρος της εγκαλούσας Θωμάς Παπαλιάγκας, μιλώντας στο larissanet.gr, υποστήριξε ότι η εκπαιδευτικός βρίσκεται ήδη στην πέμπτη εβδομάδα αναρρωτικής άδειας και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της. Ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί συνιστά την αποφυγή στην έκθεση του εργασιακού της περιβάλλοντος, αφού της ξυπνά τραυματικές μνήμες Μάλιστα ο δικηγόρος της εγκαλούσας υποστηρίζει ότι ο προϊστάμενος αρνείται να της εγκρίνει τη μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία προφανώς θέλοντας να την ελέγχει. Και λόγω αυτής του της συμπεριφοράς ο ίδιος συνέταξε αναφορά προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πληροφορίες: εφημερίδα Ελευθερία, onlarissa.gr και larissanet.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις