Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Λάρισα: Παρούσα η Βασιλική Πλεξίδα στο τρισάγιο για τα θύματα της συντριβής στρατιωτικού ελικοπτέρου [pics]

Λάρισα: Παρούσα η Βασιλική Πλεξίδα στο τρισάγιο για τα θύματα της συντριβής στρατιωτικού ελικοπτέρου [pics]

Η Βασιλική Πλεξίδα επανεμφανίστηκε στο σημείο της τραγωδίας στο Σαραντάπορο στη Λάρισα. Η αρχιλοχίας ήταν συγκινημένη…

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το πρωί, στο μνημείο που έχει στηθεί στο Σαραντάπορο, το ετήσιο τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών και απόδοσης φόρου τιμής, για τo προσωπικό του Στρατού Ξηράς, που σκοτώθηκε κατά την εκτέλεση της αποστολής του λόγω της πτώσης ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού, την 19η Απριλίου 2017.

Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους ο Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής.

Στη σημερινό τρισάγιο παραβρέθηκαν η μοναδική επιζήσασα της πτώσης, Βασιλική Πλεξίδα, όπως και οι συγγενείς των αξιωματικών που έχασαν τη ζωή τους.

Εικόνες από το τρισάγιο στο Σαραντάπορο

Σύμφωνα με το larissanet, στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού Γεώργιος Καμπάς, ο Διοικητής 1ης Στρατιάς Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής Δ΄ Σώματος Στρατού Χαράλαμπος Λαλούλης, όπως και εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

«Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα ασυναίσθητα έκανα το σταυρό μου και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε, την είδα ολοζώντανη, με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξύψωση προς τα πάνω και με τοποθέτησε τέρμα πίσω, αριστερά από το ελικόπτερο με μισογυρισμένη την πλάτη για να μην θυμάμαι καμία εικόνα» είχε πει λίγους μήνες μετά το δυστύχημα η Βασιλική Πλεξίδα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις