Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λάρισα: Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων – ”Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό συμμετείχαν σήμερα σε συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τη «συμβολική» παρουσία και μερικών τρακτέρ, καθώς οι διοργανωτές δεν ήθελαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην καθημερινή λειτουργία της πόλης.

Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν, η επιτροπή αγώνα αγροτών, κτηνοτρόφων, νέων αγροτών και επιστημονικών φορέων του νομού και όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος βρίσκεται σε μεγάλο αδιέξοδο όσον αφορά στο θέμα της ρευστότητας, την παύση πληρωμών από την πολιτεία αλλά τη μη ανακοίνωση της αγροτικής ανάπτυξης από το αρμόδιο υπουργείο. Ωστόσο, όπως επεσήμαναν, αυτό που πλέον είναι η «ταφόπλακα» του αγροκτηνοτροφικού πληθυσμού, είναι τα μέτρα που η σημερινή κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει και αφορούν στην αύξηση του κόστους παραγωγής, στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει, όπως υποστηρίζουν, το 2016 και το 2017, με βάση το μνημόνιο, ζητείται από αγρότες και κτηνοτρόφους να αποδώσουν φόρους και περικοπές περίπου δύο δισ. ευρω. «Δεν πρέπει να αφήσουμε να καταρρεύσει ο πρωτογενής τομέας, ούτε ο δευτερογενής που αφορά στη μεταποίηση όπως και τις εξαγωγές, προϊόντων που κερδήθηκαν με πολλούς κόπους και δυσκολίες στις αγορές του εξωτερικού. Θεωρούμε, ότι αυτή η στιγμή είναι κρίσιμη γιατί η αλλαγή στρατηγικής της κυβέρνησης, στον αγροκτηνοτροφικό τομέα, θα είναι καταστροφική για την χώρα μας, για την ύπαιθρο στην οποία ζούμε όλοι εμείς. Το αποτέλεσμα θα είναι να χαθεί περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρω τα επόμενα χρόνια από τη Θεσσαλία , 30 χιλιάδες θέσεις εργασίας και ακαλλιέργητη γη πολλών  χιλιάδων στρεμμάτων». Προειδοποιούν δε ότι «αν περάσουν αυτά τα μέτρα δεν υπάρχει επιστροφή».

Σημειώνεται ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που συμμετείχαν σήμερα στο συλλαλητήριο της Λάρισας, βρίσκονται με το βλέμμα στραμμένο και στο πανελλήνιο συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Σύνταγμα, διότι «εκεί θα μετρηθούν» όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε