Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Λάρισα: Θλίψη για τους γιατρούς που σκοτώθηκαν στον Όλυμπο – Ήταν στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού

Λάρισα: Θλίψη για τους γιατρούς που σκοτώθηκαν στον Όλυμπο – Ήταν στην πρώτη γραμμή κατά του κορονοϊού

Αισθήματα απέραντης θλίψης κυριαρχούν στην τοπική κοινωνία μετά τον άδικο χαμό δύο γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας το μεσημέρι της Πέμπτης στον Όλυμπο.

Σας κεραυνός εν αιθρία έπεσε η ανακοίνωση του θανάτου του 46χρονου παθολόγου – εντατικολόγου Τηλέμαχου Ζαφειρίδη και του 49χρονου αναισθησιολόγου Θεόδωρου Χατζόπουλου, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στην θέση «Ξερολάκι» και σε υψόμετρο περίπου 1.400 μέτρων, όπου είχαν μεταβεί για να κάνουν σκι.

Μαζί τους ήταν και ένας 35χρονος, ο οποίος κατάφερε και διασώθηκε από τη χιονοστιβάδα.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, εξαιρετικά δύσκολες είναι οι στιγμές στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου οι δύο γιατροί ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί. Μάλιστα τόσο ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, όσο και ο Θεόδωρος Χατζόπουλος, έδωσαν όλο αυτό το διάστημα τη μάχη κατά του κορονοϊού από την πρώτη γραμμή, καθώς υπηρετούσαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστοί και φίλοι – όπως και ασθενείς που είχαν γνωρίσει τους αδικοχαμένους γιατρούς κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους – αναρτούσαν σπαρακτικά μηνύματα για την μεγάλη απώλεια.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις