Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Λάρισα: Θύμα τηλεφωνικής απάτης ξεσπάει στο δικαστήριο – «Άρχισα να φωνάζω και να κλαίω»

Λάρισα: Θύμα τηλεφωνικής απάτης ξεσπάει στο δικαστήριο – «Άρχισα να φωνάζω και να κλαίω»

Η τηλεφωνική απάτη στη Λάρισα είχε στηθεί με προσοχή και η άτυχη γυναίκα έδωσε 20.000 ευρώ, επειδή πίστεψε πως η κόρη της κινδύνευε…

Η τηλεφωνική απάτη, την βρήκε μόνη στο σπίτι της, στη Λάρισα. Η γυναίκα παγιδεύτηκε και άρχισε να κάνει ό,τι της ζητούσαν οι δράστες. Πολύ γρήγορα παρέδωσε σε μια γυναίκα που έβλεπε για πρώτη φορά 20.000 ευρώ. Πάνω στην ταραχή της δεν μπήκε στη διαδικασία να κερδίσει χρόνο για να διασταυρώσει τα όσα άκουγε στο τηλέφωνο. Στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, περιέγραψε εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα από τα γεγονότα που θα αργήσει να ξεχάσει.

«Μου είπε ότι πρήστηκε το πόδι της κόρης μου και πως θα πάθει γάγγραινα. Με τάραξαν τόσο πολύ, άρχισα να φωνάζω και να κλαίω… Ήρθε ο άντρας μου και ρώτησε τι έπαθα» τόνισε η 71χρονη Λαρισαία, καταθέτοντας την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, με τρεμάμενη φωνή στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας, περιγράφοντας πώς έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικού της προσώπου.

Η 71χρονη βρέθηκε στο Δικαστήριο, αφού νωρίτερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας συνέλαβαν, στον Προμαχώνα, έναν 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας που θέλησε να περάσει τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έχοντας στο αυτοκίνητό του τη σακούλα με τις δεσμίδες των χρημάτων που παρέλαβε μια άγνωστη γυναίκα, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, εξαπατώντας την 71χρονη

Βέβαια, στη σακούλα βρέθηκαν 17.500 ευρώ από τα 20.000 ευρώ της 71χρονης, πράγμα που σημαίνει ότι τα ενδιάμεσα μέλη του δικτύου των απατεώνων πρόλαβαν να πάρουν την προμήθειά τους, αφού το υπολειπόμενο ποσό των 2.500 ευρώ δεν βρέθηκε.

Στο πλαίσιο της δίκης χθες, καταθέτοντας η 71χρονη τόνισε πως ο απατεώνας που της τηλεφώνησε στο σπίτι της, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου της συστήθηκε ως ορθοπεδικός γιατρός και μάλιστα εκδήλωσε ενδιαφέρον για την υγεία της, καθότι μεγάλη γυναίκα, με αφορμή το υποτιθέμενο σοβαρό πρόβλημα υγείας της κόρης της.

«Με έβαλε δύο φορές να ακούσω την κόρη μου, έμοιαζε τόσο η φωνή της που μου έλεγε ότι έπαθε μεγάλη ζημιά και μου ζητούσε να κάνω ό,τι της πει ο γιατρός» τόνισε η 71χρονη, για να προσθέσει ότι «ο γιατρός μού είπε ότι είναι Κύπριος και γι’ αυτό μιλάει σπαστά ελληνικά και πως για το χειρουργείο χρειάζονται πέντε χρυσοί ράβδοι που… στοιχίζουν 58.000 ευρώ».

Η 71χρονη περιέγραψε, επίσης, πως ακολουθώντας τις οδηγίες του «Κύπριου γιατρού» παγιδεύτηκε το σταθερό και το κινητό της τηλέφωνο, έτσι ώστε να μην επικοινωνήσει με κάποιον τρίτο. Σημειώνοντας, επίσης, την έκπληξή της πως… ενώ βιαζόταν να γίνει το χειρουργείο, ο απατεώνας την έβαλε να διαβάσει τους αριθμούς των χαρτονομισμάτων, όπως και να του διευκρινίσει αν τα χαρτονομίσματα είναι των 20 ή των 50 ευρώ.

Τελικά, η 71χρονη Λαρισαία πείστηκε και σε μια σακούλα τοποθέτησε τέσσερις δεσμίδες των 5.000 ευρώ και βγήκε στον δρόμο, όπου μια γυναίκα παρέλαβε τα χρήματα. Η οποία υποτίθεται πως ήταν υπάλληλος του ΙΚΑ και παρότι απόγευμα αργίας θα συνεργαζόταν με τον «Κύπριο γιατρό» για να… σωθεί η κόρη της Λαρισαίας.

Η 71χρονη, όταν επέστρεψε στο σπίτι, επικοινώνησε με την κόρη της και έτσι κατάλαβε την απάτη. Στάθηκε, ωστόσο, τυχερή στη συνέχεια, αφού με τη σύλληψη του 42χρονου της αποδόθηκαν 17.500 ευρώ από τα 20.000 ευρώ που τις έκλεψαν.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις