Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Λάρισα: Την δάγκωσε αδέσποτος σκύλος και έψαχνε μόνη να βρει αντιτετανικό ορό

Λάρισα: Την δάγκωσε αδέσποτος σκύλος και έψαχνε μόνη να βρει αντιτετανικό ορό

Το δάγκωμα του αδέσποτου σκύλου στη Λάρισα την έστειλε τραυματισμένη στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής. Εκεί όμως δεν υπήρχε αντιτετανικός ορός…

Η επίθεση και το δάγκωμα αδέσποτου σκύλου στη Λάρισα, ήταν η αρχή της περιπέτειας για την τραυματισμένη γυναίκα που έψαχνε να βρει μόνη αντιτετανικό ορό, καθώς το αγροτικό ιατρείο δεν είχε. Η επίθεση ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από άλλες, με μόνιμους κατοίκους αλλά και τουρίστες στην περιοχή να ξεσπούν. Αισθάνονται απροστάτευτοι και καλούν το δήμο να πάρει μέτρα.

Aδέσποτο σκυλί επιτέθηκε και δάγκωσε ηλικιωμένη την Δευτέρα 21 Αυγούστου του 2023 στα Μεσάγγαλα στη Λάρισα. Είναι το τρίτο κατά σειρά περιστατικό επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε ανθρώπους στην περιοχή με κατοίκους και παραθεριστές να καταγγέλλουν ότι «ο Δήμος Τεμπών γνωρίζει γι’ αυτά, αλλά δεν αντιμετώπισε το πρόβλημα, που απειλεί την ασφάλεια των πολιτών».

Όπως υποστήριξε η 77χρονη γυναίκα που δέχθηκε την επίθεση του αδέσποτου σκύλου στην εφημερίδα “Ελευθερία”, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε άμεσα στην κλήση και μεταφέρθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο Μεσαγγάλων, όπου περιποιήθηκαν το τραύμα της στο πόδι, αλλά δεν είχαν αντιτετανικό ορό για να της χορηγήσουν.

Η ταλαιπωρία της γυναίκας συνεχίστηκε, όταν τραυματισμένη και με δυσκολία στην κίνησή της, αναγκάστηκε να πάει σε φαρμακείο του οικισμού για να της χορηγηθεί αντιτετανικός ορός.

«Δεν φτάνει που φοβόμαστε να βγούμε από τα σπίτια μας, δεν φτάνει που νιώθουμε απροστάτευτοι…, δεν μπορούμε να έχουμε ούτε και την περίθαλψη που χρειάζεται. Επιτρέπεται το Αγροτικό Ιατρείο Μεσαγγάλων να μην έχει αντιτετανικος ορούς;» καταγγέλλει η 77χρονη.

Τόνισε δε, ότι κάποιοι κάτοικοι του παραθαλάσσιου οικισμού συντηρούν τις αγέλες των αδέσποτων στα Μεσάγγαλα προσφέροντας τους τακτικά φαγητό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις