Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Λάρισα: Το άγνωστο αλαλούμ με το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης – Το λάθος και η δυσάρεστη έκπληξη

Λάρισα: Το άγνωστο αλαλούμ με το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης – Το λάθος και η δυσάρεστη έκπληξη

Το Άγιο Φως δεν έφτασε στη Λάρισα το βράδυ της Ανάστασης. Ένα λάθος έφερε αλαλούμ, με τις πληροφορίες να διαδέχονται η μία την άλλη…

Το Άγιο Φως δεν ήρθε ποτέ φέτος στη Λάρισα το βράδυ της Ανάστασης και σύμφωνα με τα parapolitika.gr, η ευθύνη βαραίνει έναν χειριστή εντός του πύργου ελέγχου στην 110 Π.Μ. Μια «ακύρωση» λίγο έλειψε να δημιουργήσει μείζον θέμα με πολιτικές προεκτάσεις στη Λάρισα το βράδυ του Μεγάλο Σαββάτου. Ο λόγος; Το Άγιο Φως, που όλοι περίμεναν στη θεσσαλική πρωτεύουσα και δεν ήρθε ποτέ!

Tο απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της 110 Π.Μ., τρεις βουλευτές (Κέλλας, Μπίζιου, Κόκκαλης) και ο περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, περίμεναν την άφιξη του Αγίου Φωτός. Λίγο πριν από τις 20.00, όμως, ειδοποιήθηκαν πως τελικά το πρόγραμμα άλλαξε και το Άγιο Φως δεν θα ερχόταν στη Λάρισα.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη και έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλείου ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμος «άστραψε και βρόντηξε», κάνοντας λόγο για «μέγιστη απρέπεια έναντι της πόλης». Με ανακοίνωσή του, δε, και ο Χρήστος Κέλλας καυτηρίασε το γεγονός, ενώ όλοι έψαχναν να βρουν τι είχε συμβεί, καθώς κυβερνητικοί παράγοντες δήλωναν άγνοια!

Αξιόπιστη πηγή σύμφωνα πάντα με τα parapolitika.gr, αναφέρει πως η ευθύνη βαραίνει έναν χειριστή εντός του πύργου ελέγχου στην 110 Π.Μ, ο οποίος έκανε λάθος χειρισμό επί της πτήσεως, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο που μετέφερε το Άγιο Φως να μη σταματήσει στη Λάρισα.

«Την παρτίδα έσωσε» την επόμενη ημέρα ο Κώστας Αγοραστός, ο οποίος κανόνισε και το Αγιο Φως ήρθε διά χειρός του στη Λάρισα, μέσω… Μετσόβου!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις