Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Λάρισα: Το μήνυμα του Αλβανίας Αναστάσιου – ”Η κρίση μπορεί να μας βοηθήσει”!

Λάρισα: Το μήνυμα του Αλβανίας Αναστάσιου – ”Η κρίση μπορεί να μας βοηθήσει”!

Τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε χθες στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος. Σε μια εγκάρδια συζήτηση…

ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον Μακαριότατο για την μεγάλη του προσφορά. «Αυτό που κάνετε για τον Ελληνισμό είναι ένα μικρό θαύμα και αποτελείτε παράδειγμα και έμπνευση για εμάς. Και αυτό γιατί δημιουργήσατε από το μηδέν, δεν βρήκατε κάτι έτοιμο» δήλωσε ο κ. Αγοραστός, απευθυνόμενος στον κ.κ. Αναστάσιο. Στη συνέχεια, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση της Περιφέρειας αναφέροντας ότι η Θεσσαλία έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις περιοχές όπως είναι ο Όλυμπος, τα νησιά, το Πήλιο, τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα παράλια κ.α. Επίσης, έκανε και εκτενή αναφορά στα 1224 έργα και τις δράσεις τις Περιφέρειας Θεσσαλίας σε όλους τους τομείς, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ, από το 2011 έως σήμερα.

Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, από την πλευρά του, δήλωσε πως διακατέχεται από χαρά και από ελπίδα, επισημαίνοντας πως με την επίσκεψή του στη Λάρισα είχε τη ευκαιρία να διαπιστώσει πως «στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπάρχει δυναμικότητα και επιτελείται δημιουργικό έργο».

«Μπορεί να υπάρχει η κρίση και να βιώνουμε δύσκολες πλευρές και ώρες, όμως αυτή η κρίση μπορεί να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε μέσα μας. Περισσότερη αλληλεγγύη, δυναμικότητα, λεβεντιά δημιουργική σκέψη για το έργο που κάνει ο καθένας μας. Ο τόπος μας έχει δυνατότητες και μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.κ. Αναστάσιος.

Στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, ο αρχιεπίσκοπος συνάντησε τους περιφερειακούς συμβούλους, τους διευθυντές και προϊσταμένους τμημάτων της Περιφέρειας, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στους πίνακες που κοσμούν τον χώρο και έχουν φιλοτεχνηθεί από τον Χρήστο Παπανικολάου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε