Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Λάρισα: Το ρόδι που έκοψε ζύγισε δύο κιλά – Η μεγάλη έκπληξη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Λάρισα: Το ρόδι που έκοψε ζύγισε δύο  κιλά – Η μεγάλη έκπληξη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου

Το ρόδι που βγήκε σε κλαδί ήταν διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Οι εικόνες από τη Λάρισα, κεντρίζουν τα βλέμματα…

Ο κύριος Σπύρος είναι συνταξιούχος Λαρισαίος. Κάθε πρωί βγαίνει στο ωραίο του κτήμα λίγο έξω από την πόλη και φροντίζει τα δένδρα του, τον κήπο του και τα ζαρζαβατικά του. Έχει και λίγες ροδιές από παλιά τις οποίες λατρεύει και εκείνες από την πλευρά τους ποτέ δεν τον απογοητεύουν. Του ανταποδίδουν σταθερά την αγάπη που δείχνει…

Χθες όμως, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, το έκαναν με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της συλλογής των κατακόκκινων αυτών φρούτων από τα κλαδιά τους, εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος ενός ροδιού. Το κόβει και το βάζει στη ζυγαριά. Κοντά στα δύο κιλά.

«Συχνά βλέπω τέτοια μεγέθη αλλά σαν κι αυτό σπανίζει» λέει στο larissanet.gr, που έτυχε να καταγράψει την ωραία αυτή στιγμή. Τα τρώει, τα κάνει χυμό, τα μοιράζεται με συγγενείς και φίλους. Όλοι απολαμβάνουν αυτό το μοναδικό φρούτο. Για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό στο να βγαίνουν τόσο μεγάλα μεγέθη απαντάει αρνητικά «Μόνο φροντίδα και αγάπη» λέει με νόημα.

Εργαστηριακές μελέτες αποδεικνύουν την ευεργετική δράση συστατικών του ροδιού σε παραμέτρους που σχετίζονται άμεσα με τη παχυσαρκία. Ενδεικτικά, επιστημονική έρευνα σε παχύσαρκα άτομα έδειξε πως ο χυμός του ροδιού, σε ποσότητα 120 ml καθημερινά για διάστημα ενός μήνα, συνέβαλε στην αναστολή της περαιτέρω αύξησης βάρους.

Ο χυμός του ροδιού φαίνεται να έχει καρδιοπροστατευτική δράση, καθώς μελέτες δείχνουν ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, κατεβάζει την αρτηριακή πίεση (συγκεκριμένα τη συστολική) και εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL). Επίσης, ο χυμός του ροδιού προστατεύει τον προστάτη αδένα των ανδρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις