Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Λάρισα: Χαμός στο δοκιμαστήριο και στο εδώλιο για ένα παντελόνι αξίας 16 € – Η κλοπή σε γνωστό κατάστημα

Λάρισα: Χαμός στο δοκιμαστήριο και στο εδώλιο για ένα παντελόνι αξίας 16 € – Η κλοπή σε γνωστό κατάστημα

Ο κατηγορούμενος μπήκε σε κατάστημα δήθεν για να αγοράσει ένα παντελόνι. Μπήκε στο δοκιμαστήριο και όταν βγήκε οι πωλήτριες κατάλαβαν αυτό που είχε κάνει. Η εκδίκαση της υπόθεσης στη Λάρισα, επανέφερε τα όσα έγιναν στο κατάστημα…

Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα ξετυλίχθηκαν ξανά τα όσα έγιναν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ρούχων. Με τον 31χρονο Ρομά να ζητάει συγγνώμη για την κλοπή και την επίθεση στις πωλήτριες αλλά τελικά να καταδικάζεται. Ο ίδιος όπως παραδέχτηκε μπήκε στο δοκιμαστήριο όχι για να προβάρει αλλά για να βγάλει το αντικλεπτικό από το παντελόνι. Όταν τα κατάφερε, το φόρεσε και πήρε το δρόμο της εξόδου. Οι πωλήτριες και η υπεύθυνη του καταστήματος προσπάθησαν να τον σταματήσουν χωρίς επιτυχία. 

Σε φυλάκιση ενός έτους και 30 ημερών με αναστολή καταδίκασε χθες 15 Δεκεμβρίου, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στη Λάρισα έναν 31χρονο Ρομά από τον Βόλο, ο οποίος τον περασμένο Αύγουστο, μπήκε σε πολυκατάστημα γνωστής αλυσίδας και έκλεψε ένα παντελόνι.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες σε πρώτο βαθμό στη Λάρισα. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε πιει και ότι δεν είχε σκοπό να κλέψει το παντελόνι και να επιτεθεί στις πωλήτριες. Ζήτηση συγνώμη για τις πράξεις του και είπε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και δύο μηνών, αλλά το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή ενός χρόνου και 30 ημερών, με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας τη μεταμέλειά του. Επίσης αυτό που μέτρησε είναι ότι ο 31χρονος Ρομά πήγε μαζί με τους γονείς του στο κατάστημα, ζήτησε συγνώμη από το προσωπικό και πλήρωσε το αντίτιμο των 16 ευρώ, όσο κόστιζε δηλαδή το παντελόνι που έκλεψε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 31χρονος μπήκε στο κατάστημα, επέλεξε ένα παντελόνι και κατευθύνθηκε στο δοκιμαστήριο δήθεν για να το δοκιμάσει. Όμως, αντί αυτού, κατέστρεψε το αντικλεπτικό σύστημα, έβαλε το παντελόνι που φορούσε μπαίνοντας στο μαγαζί από πάνω και επιχείρησε να φύγει.

Τότε σύμφωνα με το magnesianews.gr, έγινε όμως αντιληπτός από την πωλήτρια που έσπευσε να τον σταματήσει. Ο 31χρονος της επιτέθηκε, την απώθησε και προσπάθησε να ξεφύγει, όμως παρενέβη και η υπεύθυνη του καταστήματος, η οποία επίσης δέχτηκε επίθεση σωματική και λεκτική.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις