Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Λάρισα: Ζητάει να αποφυλακιστεί ο «νταής» που έστειλε στην εντατική τη γυναίκα του

Λάρισα: Ζητάει να αποφυλακιστεί ο «νταής» που έστειλε στην εντατική τη γυναίκα του

Αναβιώνουν εφιαλτικές μνήμες στη Λάρισα από την άγρια επίθεση 52χρονου στη γυναίκα του. Ο δράστης που καταδικάστηκε ζητάει να αποφυλακιστεί

Τρεις και πλέον μήνες μετά την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή, ο δράστης ζητάει να αποφυλακιστεί. Δηλώνει μετανιωμένος για τα όσα έκανε στο σπίτι που έμενε με την σύζυγο και τα παιδιά τους στη Λάρισα και υπόσχεται να μην απασχολήσει ποτέ ξανά στο μέλλον για ανάλογο λόγο. Η άτυχη 44χρονη είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο και χρειάστηκε να παραμείνει στην εντατική μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Οι διαπιστώσεις των γιατρών είχαν προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη χώρα.

Απορριπτική είναι η εισαγγελική πρόταση στο αίτημα της υπεράσπισης του 52χρονου Λαρισαίου να αρθεί η προσωρινή του κράτηση και να αντικατασταθεί με όρους που θα όριζαν οι δικαστικές αρχές. Ο 52χρονος οδηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα εκ νέου ενώπιον της Ανακρίτριας που ερευνά την υπόθεση, με την υπεράσπισή του -με πολυσέλιδο υπόμνημα- να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης.

Η πρόταση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας, βασιζόμενη -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία»- και στην ιατροδικαστική έκθεση που περιγράφει τα χτυπήματα της 44χρονης συζύγου, είναι απορριπτική, αλλά η τύχη του αιτήματος του 52χρονου θα κριθεί οριστικά από τη Διάταξη που αναμένεται να εκδώσει η Ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες.

Ο 52χρονος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, καθώς σε μία από τις σπάνιες σε τοπικό επίπεδο περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, αλλά και για απειλή σε βάρος της συντρόφου του, κατ’ εξακολούθηση. Η βιαιότητα της επίθεσης που δέχθηκε η 44χρονη από τον 52χρονο σύζυγό της σημειωνόταν στην ιατροδικαστική έκθεση, καθώς τα χτυπήματα, μεταξύ άλλων, προκάλεσαν «αλλοίωση των χαρακτηριστικών προσώπου».

O 52χρονος, στις 04:00 τα ξημερώματα της 3ης Αυγούστου 2023, χτυπώντας τη 44χρονη σύζυγό του, της προκάλεσε βαρύτατες κακώσεις, σύμφωνα και με την ιατροδικαστική, με αποτέλεσμα η μητέρα δύο ανήλικων παιδιών να παραμένει επί ημέρες νοσηλευόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κατά την απολογία του ο 52χρονος κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί τις πράξεις του, δηλώνοντας, ωστόσο, πως «δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση», αποδίδοντας την αντίδρασή του «σε βρασμό ψυχής». Εξηγήσεις που δεν έγιναν πιστευτές, με αποτέλεσμα να κριθεί προσωρινά κρατούμενος και με την υπεράσπισή του να υποβάλει το αίτημα της άρσης της κράτησης και της αντικατάστασης με όρους (περιοριστικοί) που θα όριζαν οι δικαστικές αρχές.

Τα πολλαπλά, ωστόσο, χτυπήματα που δέχθηκε η 44χρονη (σ.σ. περιγράφονται αναλυτικά στην ιαιατροδικαστική έκθεση), ο αριθμός των πληγμάτων, η ένταση και η επαναληπτικοτητα τους «που αποδεικνύουν ανθρωποκτόνο δόλο» φαίνεται πως ελήφθησαν υπόψη από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, η οποία απέρριψε το αίτημα του 52χρονου.

Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται, επίσης, και η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το σπίτι του ζεύγους μετά τον ξυλοδαρμό.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις