Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Λασίθι: Αλλεπάλληλες επιδρομές σε εκκλησίες – Βούτηξαν μέχρι τον σταυρό από εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα!

Λασίθι: Αλλεπάλληλες επιδρομές σε εκκλησίες – Βούτηξαν μέχρι τον σταυρό από εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στο στόχαστρο διαρρηκτών έχουν μπει το τελευταίο διάστημα Ιεροί Ναοί και ξωκλήσια σε περιοχές του Νομού Λασιθίου με τους δράστες να παραβιάζουν τις κεντρικές εισόδους και να παίρνουν ό,τι βρίσκουν, με κεντρικό στόχο τα χρήματα από το παγκάρι…

Όπως σχολιάζει αστυνομικός που έχει γνώση των υποθέσεων, “ο τρόπος δράσης σε όσα κρούσματα έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, είναι ο ίδιος. Παραβιάζουν τις εισόδους με αιχμηρό αντικείμενο και στη συνέχεια αφαιρούν τα χρήματα των πιστών από το παγκάρι. Κι αν το παγκάρι είναι άδειο – συμβαίνει κι αυτό πολλές φορές – παίρνουν οτιδήποτε άλλο τους “γυαλίσει”.

Σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή, τα κρούσματα διαρρήξεων μπορεί να μην βρίσκονται σε έξαρση ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία δεν ερευνά τα όποια περιστατικά. Πριν από λίγες ημέρες, στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα στην Κριτσά. Εκεί, άγνωστοι δράστες, παραβίασαν την είσοδο του ναού και δεν δίστασαν, όπως λένε οι πληροφορίες, να αφαιρέσουν τον σταυρό από την εικόνα του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και τα χρήματα από το παγκάρι.

Με διαφορά ελάχιστων ημερών, στο στόχαστρο διαρρηκτών μπήκε και ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Χαρακίτη, επίσης στην Κριτσά ενώ ακολούθησε διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας στον Κρούστα από όπου όμως οι δράστες, έφυγαν με άδεια χέρια. Στα περιστατικά διαρρήξεων συγκαταλέγεται και αυτή που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τραγοπιάστη στον Αλμυρό.

Πηγή: ekriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις