Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Λασίθι: Προφυλακιστέοι οι 7 άνδρες για τον ξυλοδαρμό των πακιστανών

Λασίθι: Προφυλακιστέοι οι 7 άνδρες για τον ξυλοδαρμό των πακιστανών

Προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι επτά άνδρες που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό των 13 πακιστανών στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Όπως αναφέρει το cretapost οι 7 κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό είχαν παραδοθεί το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ σε βάρος τους είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για το ξυλοδαρμό, κλοπή καθώς είχαν πάρει από τους αλλοδαπούς χρήματα και κινητά τηλέφωνα αλλά και για φθορές ξένης περιουσίας.

Οι 7 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο δικαστικό μέγαρο Νεαπόλεως και οι απολογίες τους ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Το χρονικό της επίθεσης

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Αυγούστου η παρέα των νεαρών, αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της και να επιτεθεί σε τουλάχιστον δύο σπίτια, στα οποία διαμένουν 13 άτομα από το Πακιστάν.

Με λοστούς και μαχαίρια και υπό την απειλή αυτών, ξυλοκόπησαν τους Πακιστανούς τόσο άσχημα που οι περισσότεροι από αυτούς κατέληξαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Έξι από τα θύματα κατήγγειλαν το συμβάν αναφέροντας πως όχι μόνο δέχθηκαν άγρια επίθεση αλλά οι δράστες τους άρπαξαν κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

Μάλιστα τα θύματα πήγαν και έκαναν συμπληρωματική κατάθεση παίρνοντας πίσω την κλοπή ωστόσο λίγες μέρες αργότερα πήγαν ξανά και κατέθεσαν πως ισχύει η κλοπή κι ότι είχαν αλλάξει τις κατηγορίες τους επειδή τους είχαν απειλήσει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις