Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Λασίθι: Βαρύ πένθος στην κηδεία του γίγαντα “Κοντοβράκη” που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 43χρονου

Λασίθι: Βαρύ πένθος στην κηδεία του γίγαντα “Κοντοβράκη” που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 43χρονου
ΑΠΕ - ΜΠΕ (αρχείο)

Βαριά ήταν η οδύνη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στο Λασίθι όπου εψάλει η νεκρώσιμος ακολουθία του γίγαντα “Κοντοβράκη”. Έτσι αποκαλούσαν τον 73χρονο Μανόλη Φινοκαλιώτη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του 43χρονου κοντοχωριανού του στον οικισμό Παράμπελα τη Δευτέρα (10.02.2020).

Η κηδεία του, όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook την Πέμπτη (13.02.2020) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης Λασιθίου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12.02.2020), ενώ εκεί για να τον αποχαιρετίσουν βρέθηκαν η οικογένειά του πλην του 45χρονου γιου του, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, φίλοι της οικογένειάς του και οι συγχωριανοί του, που αρνούνται να πιστέψουν το κακό που βρήκε τον τόπο τους.

Click4more: Λασίθι –  Ήθελε να αυτοκτονήσει μετά το άγριο φονικό

Γράφει η ανακοίνωση : “Στον κατάμεστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεάπολης, σε κλίμα οδύνης για τον άδικο και αναπάντεχο χαμό του φίλου και συγχωριανού μας (αναφέρεται όνομα) του καλόκαρδου γίγαντα Κοντοβράκη, εψάλη το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου η εξόδιος ακολουθία, και τον αποχαιρετίσαμε για πάντα!.Δεύτε τελευταίον ασπασμόν… Κατασυγκινημένος, αλλά αυστηρός και καυστικός και ο Ιεράρχης μας, ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου Γεράσιμος που προέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία.«Μόνο ο Θεός μπορεί να δίδει και να αφαιρεί ζωές» τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ έκανε έκκληση το σημερινό θλιβερό συμβάν, αυτό το πρωτόγνωρο περιστατικό, να είναι το πρώτο και το τελευταίο στην περιοχή μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, να είναι καλά να τον θυμούνται και να τιμούν την μνήμη του!Ιδιαίτερες ευχές στο βαριά τραυματισμένο παλικάρι, το παιδί τους, να γυρίσει σύντομα κοντά τους γερός και δυνατός…!” Σύμφωνα με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Εμμανουήλ Ανδρεαδάκη, ο 45χρονος, χτες, Τετάρτη αποσωληνώθηκε, ενώ, όπως φαίνεται έχει επαφή με το περιβάλλον και παρακολουθείται στενά από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Ο άνδρας είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, φέροντας τραύμα από σφαίρα στην κοιλιακή χώρα, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και αμέσως εισήχθη στη ΜΕΘ. Καλά στην υγεία του είναι ο 52χρονος γαμπρός του θύματος, ο οποίος από τις σφαίρες του κυνηγετικού όπλου του 43χρονου τραυματίστηκε – υποδόρια – στο κεφάλι και το θώρακα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις