Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Λειψοί: Κατέλαβαν το δημαρχείο για τις ελλείψεις στο δημοτικό σχολείο – “Δεν πάει άλλο” [pics]

Λειψοί: Κατέλαβαν το δημαρχείο για τις ελλείψεις στο δημοτικό σχολείο – “Δεν πάει άλλο” [pics]

Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου προέβησαν κάτοικοι του νησιού διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη του απαραίτητου διδακτικού προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το δημοτικό σχολείο των Λειψών. Συγκεκριμένα…

φέτος το σχολείο λειτουργεί με έναν δάσκαλο λιγότερο και χωρίς τις πολύ βασικές ειδικότητες των αγγλικών και της πληροφορικής.

Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην μπορεί να λειτουργήσει το ολοήμερο λόγω συμπλήρωσης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, να συγχωνεύονται τάξεις και να λειτουργεί το σχολείο χωρίς διευθυντή αφού αναγκάζεται να απασχολείται αποκλειστικά με την τάξη που έχει αναλάβει. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα κριτήρια των αποφάσεων είναι ψυχρά λογιστικά και δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψιν τους  ούτε τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στα νησιά αλλά ούτε και τις μελλοντικές συνέπειες  ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης «έκπτωσης» στον κρίσιμο τομέα της παιδείας μας.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Φώτης Μάγγος  ζήτησε με επιστολή του προς τον δ/ντή της πρωτοβάθμιας και τον περιφερειακό δ/ντή εκπαίδευσης την κάλυψη των παραπάνω τριών θέσεων εκπαιδευτικών η οποία και κοινοποιήθηκε  στον Υπουργό Παιδείας.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις