Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Λέρος: Ναυάγιο με μετανάστες – Μία νεκρή, οι γιατροί επανέφεραν βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του

Λέρος: Ναυάγιο με μετανάστες – Μία νεκρή, οι γιατροί επανέφεραν βρέφος χωρίς τις αισθήσεις του

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Λέρου μετά από ναυάγιο και υπάρχουν φόβοι για νεκρούς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής υπάρχει μια νεκρή γυναίκα από το ναυάγιο ανοιχτά της Λέρου, ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι έχασε και ένα βρέφος τη ζωή του.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του με τους γιατρούς μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια να το επαναφέρουν στη ζωή. Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Στη βάρκα επέβαιναν πολλά άτομα και μεταξύ των διασωθέντων υπάρχουν βρέφη, γυναίκες αλλά και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο ταυτοποίησης του νησιού. Κάποια παιδιά έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Έχουν διασωθεί συνολικά 41 άτομα. 

Στο σημείο όπου πραγματοποιούνται οι έρευνες επιχειρούν τρία πλωτά του λιμενικού και ένα ελικόπτερο super puma αλλά και στελέχη της ελληνικής αστυνομίας από ξηράς.

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά γιατί από το μεσημέρι ο καιρός αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο στη συγκεκριμένη περιοχή. Το λιμενικό προσπαθεί να έχει μια πιο σαφή εικόνα για το συνολικό αριθμό των επιβαινόντων.

Με αφορμή την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σήμερα το πρωί στο Λέρο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι πρώτιστο μέλημα τους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, διασώζοντας κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνανθρώπους μας, που τα εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου. Θέλω να συγχαρώ επίσης τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τους ιδιώτες που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική επιχείρηση διάσωσης. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών».

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις