Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Λέσβος: 9.000 Τούρκοι τουρίστες με αφορμή το μπαϊράμι – 98% πληρότητα στα καταλύματα του νησιού

Λέσβος: 9.000 Τούρκοι τουρίστες με αφορμή το μπαϊράμι – 98% πληρότητα στα καταλύματα του νησιού

Σημαντική οικονομική «ένεση» στη Λέσβο από περισσότερους από 9.000 Τούρκους επισκέπτες. Από τις 23 Ιουνίου έως και την Κυριακή, 2 Ιουλίου κατέκλυσαν το ελληνικό νησί, εκμεταλλευόμενοι το μπαϊράμι.

Από την Παρασκευή, 23 Ιουνίου που ξεκίνησε η γιορτή μπαϊράμι έως και την Κυριακή, 2 Ιουλίου που ολοκληρώνεται υπολογίζεται ότι έφτασαν από τη γείτονα στη Λέσβο τουλάχιστον 9.000 Τούρκοι τουρίστες.

«Ήταν μία πολύ δυνατή εβδομάδα», σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος. Οι πληρότητες των καταλυμάτων έφτασαν το 98% σε όλο σχεδόν το νησί, ενώ κινήθηκαν και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις, καταστήματα εστίασης, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, εμπορικά καταστήματα.

Για όλο πλέον τον χρόνο περιμένουμε Τούρκους επισκέπτες, αλλά κάθε Σαββατοκύριακο η προσέλευση θα είναι μεγάλη. Αλλά δεν είναι μόνο οι Τούρκοι επισκέπτες, γεμάτα φτάνουν τα πλοία και από την ηπειρωτική χώρα, κυρίως, από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μεγάλες είναι πλέον και οι πληρότητες των τσάρτερ που φτάνουν από χώρες της Ευρώπης και πλέον δεν μοιραζόμαστε την πτήση με τη Σάμο.

Φέτος είναι μία πολύ καλή χρονιά για τη Λέσβο και πλέον πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για αύξηση κλινών. Αυτή την εβδομάδα δε βρίσκαμε καταλύματα για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο αλλά τα καταφέραμε, Πρέπει να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε τη δημιουργία δύο μεγάλων τουριστικών μονάδων στο νησί, σε σημεία που δεν θα δημιουργούν προβλήματα στο περιβάλλον», κατέληξε ο κ. Χατζηκυριάκος.

Παρακολουθήστε το βίντεο της ΕΡΤ:

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις