Δευτέρα, 22 Απρ.
22oC Αθήνα

Λέσβος: Ανοίγουν κλειστά στόματα για την καθηγήτρια «καρατέκα» – Κόκκινο πιπέρι και σφράγισμα με σελοτέιπ

Λέσβος: Ανοίγουν κλειστά στόματα για την καθηγήτρια «καρατέκα» – Κόκκινο πιπέρι και σφράγισμα με σελοτέιπ

Ανάστατη η Λέσβος για καθηγήτρια αγγλικών που διδάσκει σε σχολείο του νησιού. Οι καταγγελίες είναι αλλεπάλληλες από το 2018, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει έρευνα…

Η καθηγήτρια βρέθηκε στο επίκεντρο πριν από λίγες μέρες, όταν μαθητές της κατήγγειλαν, ότι στην τάξη μόνο μάθημα δεν γίνεται. Τα παιδιά υποστηρίζουν ότι δέχονται απειλές, με μηνύματα πολλές φορές και για τους γονείς τους, που έχουν κινηθεί ώστε να φύγει από το σχολείο. Φέρεται μάλιστα να τους έχει πει, πως έχει καφέ ζώνη στο καράτε και πως δέρνει αν χρειαστεί!

Η εφημερίδα «Στο Νησί» φέρνει στο φως σήμερα μία καταγγελία Συλλόγου Γονέων της Λέσβου το μακρινό 2018, όπου αναφέρεται ότι η ίδια καθηγήτρια σε μαθητή της Γ΄ Δημοτικού «έβαλε κόκκινο πιπέρι στο στόμα» του και «λίγο αργότερα του το σφράγισε με σελοτέιπ»! Παρόλα αυτά, η εκπαιδευτικός παρέμεινε στη θέση της και σύμφωνα με νέες καταγγελίες, φέτος, έχει φτάσει στο σημείο να απειλεί τους γονείς μαθητών της, που έχουν ζητήσει να απομακρυνθεί από το σχολείο. Όπως υποστηρίζουν τα παιδιά, τους λέει πως έχει καφέ ζώνη στο καράτε.

«Η γυναίκα θέλει βοήθεια, το σύστημα δεν βοηθά, και μένουν απροστάτευτα τα παιδιά» λέει μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου που τόλμησε τότε να κάνει καταγγελία αρμοδίως. Η καθηγήτρια είχε τοποθετηθεί σε Δημοτικό Σχολείο από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και η τότε Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φέρεται να έκανε μεγάλο αγώνα για να βγει εκτός των Δημοτικών Σχολείων. Μάλιστα εναντίον της, αλλά και εναντίον του Συλλόγου η καθηγήτρια αγγλικών υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά!

Ας σημειωθεί ότι και τότε, αλλά και σήμερα γονείς που κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά, όχι μόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές, αλλά βλέπουν καθ’ ύλην αρμόδιους, μερίδα διευθυντών σχολικών μονάδων, να τους αποτρέπει να δημοσιοποιήσουν το θέμα, ώστε «να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις