Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Λέσβος: Ανταγωνιστές «βλέπει» ο πατέρας του ιδιοκτήτη τελετών πίσω από τις καταγγελίες για χρηματισμό τραυματιοφορέων

Λέσβος: Ανταγωνιστές «βλέπει» ο πατέρας του ιδιοκτήτη τελετών πίσω από τις καταγγελίες για χρηματισμό τραυματιοφορέων

Ανταγωνιστές που θέλουν να «χτυπήσουν» τον γιο του βλέπει ο πατέρας του 48χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, που συνελήφθη για την υπόθεση με το ζευγάρι τραυματιοφορέων σε δημόσιο νοσοκομείο της Λέσβου, που φέρονται να είχαν «ανοιχτή» επικοινωνία για ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση.

«Μας “αγαπάνε” πολύ. Γι’αυτό το κάνανε. Έλεγαν ότι κάνουμε περισσότερες δουλειές» λέει στο newsit.gr ο πατέρας του ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Λέσβο, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στους “Αδιάφθορους” ενημερωνόταν από τους δύο τραυματιοφορείς για εμπιστευτικά ιατρικά και προσωπικά δεδομένα, με σκοπό μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη για την επιχείρησή του.

Το πρωί της Τρίτης (10.10.2023) οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και ο πατέρας του 48χρονου συλληφθέντα περιγράφει πώς ενημερώθηκαν για την υπόθεση και πώς οι άντρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν στην σύλληψη του γιου του στην Μυτιλήνη, μετά από την έρευνα των αρχών. «Ήρθε προχθές το πρωί κλιμάκιο της αστυνομίας από την Αθήνα και μας είπαν ότι υπάρχει καταγγελία ότι δωροδοκείτε υπαλλήλους στο νοσοκομείο και παίρνετε δουλειές».

Ο πατέρας του 48χρονου, όπως λέει, έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, ενώ ζητά όποιος έχει στοιχεία, να τα αποκαλύψει στις αρχές. «Έχω κάνει τόσες πολλές τελετές. Ας έρθει ένας άνθρωπος να πει ότι πήγαν και του είπαν να έρθει σε εμάς. Θα δώσω εγώ ο ίδιος τα τηλέφωνα των συγγενών. Έχουμε το μαγαζί 50-60 χρόνια και τώρα γίνεται αυτό. Καλώ όποιον έχει κάποιο στοιχείο, να το πει».

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών κρατείται και αύριο αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή. Πάντως, κατά την απολογία του, αποδέχθηκε, εν μέρει, την γνωστοποίηση των πληροφοριών από μέρους του υπαλλήλου, ωστόσο αρνήθηκε την ύπαρξη οικονομικής δοσοληψίας μεταξύ αυτών, παρά μόνον την κάλυψη εξόδων στις κοινωνικές τους συναναστροφές.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της δικογραφίας, που παρουσίασε πρώτο το newsit.gr, στις 28 Ιουλίου μια άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στους «Αδιάφθορους» και κατήγγειλε ένα ζευγάρι τραυματιοφορέων δημοσίου νοσοκομείου για «επίμεμπτες ενέργειες» καθώς συνεργάζονται με συγκεκριμένο γραφείο τελετών, που βρίσκεται στην Μυτιλήνη, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συνολικά έως τώρα, έχουν διαπιστωθεί 74 περιπτώσεις παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου. Από αυτές, οι 54 αφορούσαν σε ασθενείς που κατέληξαν, ενώ για τις 26 από αυτές τη διαδικασία ταφής είχε αναλάβει το γραφείο τελετών του ιδιώτη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις