Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λέσβος: Απόβαση Τούρκων από το Αϊβαλί – Περιμένουν έως και 3.000 μέχρι την ερχόμενη Κυριακή

Λέσβος: Απόβαση Τούρκων από το Αϊβαλί – Περιμένουν έως και 3.000 μέχρι την ερχόμενη Κυριακή

Οι πρώτοι 500 Τούρκοι επισκέπτες έφτασαν το Σάββατο 30 Απριλίου στη Μυτιλήνη με πλοία της γραμμής από το Αϊβαλί. Πολλοί από αυτούς ήρθαν με τα αυτοκίνητα τους και η παρουσία τους έγινε άμεσα αντιληπτή στην αγορά τόσο της πόλης όσο και της Λεσβιακής υπαίθρου όπου κατέλυσαν σε ξενοδοχεία κυρίως.

Άλλοι 500 αναμένεται να έρθουν μέχρι το τέλος της σημερινής μέρας οπότε και κλείνει η περίοδος της μουσουλμανικής γιορτής του ραμαζανιού ενώ 1.000 περίπου θα έρθουν την Τρίτη 2 Μαΐου οπότε και ξεκινά η περίοδος του Σεκέρ Μπαϊράμ. Της μεγάλης δηλαδή γιορτής με την οποία ολοκληρώνεται το ραμαζάνι.

Φέτος η πενθήμερη αυτή γιορτή θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 8 Μαΐου λόγω της μέρας αργίας «γέφυρας» που δόθηκε από την τουρκική κυβέρνηση, την Παρασκευή 6 Μαΐου. Έτσι η περίοδος των διακοπών για όλους στην Τουρκία έφτασε τις εννέα μέρες, από σήμερα μέχρι και την επόμενη Κυριακή.

Τουριστικοί κύκλοι στη Λέσβο μιλάμε ότι συνολικά στο νησί δεν αποκλείεται να έρθουν έως και 3.000 επισκέπτες. Πολλοί δε από αυτούς που έβγαιναν σήμερα το πρωί με τα αυτοκίνητα τους έδειξαν ότι είναι πολύ υψηλής οικονομικής στάθμης. Δείτε το βίντεο της ιστοσελίδας stonisi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις