Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Λέσβος: “Ασφυξία” και οργή για το προσφυγικό – Η επιστολή του δημάρχου στον Δημήτρη Βίτσα!

Λέσβος: “Ασφυξία” και οργή για το προσφυγικό – Η επιστολή του δημάρχου στον Δημήτρη Βίτσα!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός επανέρχεται στο κρίσιμης σημασίας ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση της Λέσβου…

Όπως σημειώνει ο κ. Γαληνός προς τον κ. Βίτσα «η αποσυμφόρηση της Λέσβου εξαγγέλθηκε από εσάς τον ίδιο κατά το Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης με χρονικό ορίζοντα μάλιστα τα τέλη Σεπτεμβρίου. Όπως φυσικά θα γνωρίζετε την τελευταία εβδομάδα στη Λέσβο οι διαμένοντες αιτούντες άσυλο έχουν ξεπεράσει τους 10.000 και οι καθημερινές αφίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση παρουσιάζοντας μάλιστα και αυξητική τάση».

Ο κ. Γαληνός αναφέρεται στην εντεινόμενη ανησυχία τόσο τη δική του όσο και της τοπικής κοινωνίας «βλέποντας τα χρονικά περιθώρια που εσείς θέσατε να εξαντλούνται και αντί της μείωσης του αριθμού των αιτούντων άσυλο να βλέπουμε καθημερινά την κατακόρυφη αύξησή του». Ο δήμαρχος Λέσβου τονίζει την ανησυχία και τον φόβο των κατοίκων που εντείνεται μάλιστα «και από διάφορους επιτήδειους, που καθημερινά διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για δήθεν νέα κέντρα φιλοξενίας, τις οποίες οφείλει το Υπουργείο να διαψεύδει άμεσα».

Ο δήμαρχος Λέσβου υπενθυμίζει στον κ. Βίτσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον οποιασδήποτε νέας δομής ενώ υποστηρίζει πως «όσο η αποσυμφόρηση δεν γίνεται πράξη, τόσο περισσότερο θα απειλείται η διατάραξη της ισορροπίας της τοπικής κοινωνίας και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουμε μάρτυρες τραγικών γεγονότων. Η αυξανόμενη παραβατικότητα εξαντλεί ακόμα περισσότερο την υπομονή της τοπικής κοινωνίας, που βρίσκεται ήδη στα όρια της».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις