Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λέσβος: Αυτό είναι το ξεχασμένο χωριό που παραμένει χωρίς νερό εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια

Λέσβος: Αυτό είναι το ξεχασμένο χωριό που παραμένει χωρίς νερό εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια

Οι προσπάθειες για να πάει νερό στο χωριό ξεκίνησαν το 2002. Από τότε πέρασαν 20 χρόνια και το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Η Λέσβος και κυρίως οι αρμόδιοι γνωρίζουν την κατάσταση, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα…

Εν έτη 2022 οι κάτοικοι ενός χωριού στο Πλωμάρι της Λέσβου, δεν έχουν ίσως το πιο βασικό αγαθό. Το νερό δεν έχει πάει στην Κουρνέλα παρά τις προσπάθειες, τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις που κάνουν εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια. Οι υποσχέσεις μένουν υποσχέσεις και οι ίδιοι περιγράφουν το πρόβλημα και ξεσπούν.

Δέκα κιόλας έφτασαν οι κάτοικοι της Κουρνέλας, του μικρού οικισμού που βρίσκεται στο Πλωμάρι Λέσβου και επιμένουν να μένουν εκεί παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει νερό στην περιοχή. Τα πρώτα αιτήματα για γεώτρηση ξεκίνησαν το 2002. 20 χρόνια πριν δηλαδή και όταν οι κάτοικοι ήταν ακόμα λιγότεροι.

Στους 10 ανήλθαν όταν μια οικογένεια από την Ορεστιάδα αποφάσισε να μετεγκατασταθεί στο όμορφο αυτό χωριό. Η Γιώτα Καπώνη, εκ των 10 κατοίκων της Κουρνέλας μίλησε για όλα τα βήματα που έχουν κάνει για να έρθει νερό στον οικισμό και έχουν έρθει σε αδιέξοδο.

«Μας είχε υποσχεθεί ο κύριος Μουτζούρης για γεώτρηση αλλά και εκείνος μας κορόιδεψε» είπαν χαρακτηριστικά κάτοικοι στην ιστοσελίδα stonisi.gr, αφού είδαν τη σύμβαση μεταξύ περιφέρειας και ΔΕΥΑΛ για ερευνητικές γεωτρήσεις και απουσίαζε ο οικισμός τους από αυτές.

Αγοράζουν βυτία της τάξης των 30 ευρώ ανά δυο με τρεις εβδομάδες, κάθε οικογένεια ξεχωριστά, προσπαθούν να αποθηκεύουν λίγο νερό για το καζανάκι ή για ώα ανάγκης, αλλά η κατάσταση που βιώνουν είναι απελπιστική.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις