Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λέσβος: Έκθεση φωτογραφίας πρόσφυγα από το Αφγανιστάν – «Με τη δική μου ματιά»

Λέσβος: Έκθεση φωτογραφίας πρόσφυγα από το Αφγανιστάν – «Με τη δική μου ματιά»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Η Λέσβος με τη δική μου ματιά» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Αμήρ Αλή, πρόσφυγα στη Λέσβο από το Αφγανιστάν…

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της στις 22 Αυγούστου και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι, συνδιοργανώνεται δε από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Σε αυτήν σύμφωνα με τους διοργανωτές δίνεται η ευκαιρία στο Σαμήρ Αλή, να παρουσιάσει την οπτική του για την πόλη και το νησί που έγινε το σπίτι του, τα τελευταία 3,5 χρόνια. 

«Στόχος της έκθεσης, λέει ο Νίκος Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, είναι να παρουσιάσει την ιδιαίτερη ματιά του φωτογράφου που βρέθηκε στη Λέσβο, στο επίκεντρο της μεγάλης προσφυγικής κρίσης, πάνω στα τοπία, τους οικισμούς και την φύση της Λέσβου που έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO». Και συνεχίζει ο κ. Ζούρος: «Η έκθεση υπογραμμίζει πως η τέχνη μπορεί να ρίξει φως στις περίπλοκες συνθήκες που περιβάλλουν τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση της εποχής μας. Αυτό κατέστη δυνατό μέσω της συνεργασίας δύο φορέων, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, των οποίων οι αποστολές επικεντρώνονταν πάντοτε στον τρόπο με τον οποίο ο πολιτισμός και η εκπαίδευση μπορούν να κάνουν τις κοινωνίες μας καλύτερες». 

Η θεματολογία των έργων επικεντρώνεται στη Λέσβο, στα τοπία, τους ανθρώπους και κυρίως τη θάλασσα, στοιχεία που συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ προβάλλοντας την ομορφιά της, όπως τη βλέπει ο φωτογράφος. Οι επισκέπτες την ημέρα των εγκαινίων, την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στο Σίγρι, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το φωτογράφο και να ενημερωθούν για τα έργα της έκθεσης αλλά και να γνωρίσουν την πορεία του και τις περιπέτειές του από το Αφγανιστάν μέχρι τη Λέσβο που έγινε το σπίτι του τα τελευταία 3,5 χρόνια. 

Η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Rural regeneration through systemic heritage – led strategies – RURITAGE», του Προγράμματος HORIZON 2020.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις