Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Λέσβος: Επίθεση με μπουκάλια στον Γιάννη Μουζάλα – Ένταση στο κέντρο κράτησης στη Μόρια

Λέσβος: Επίθεση με μπουκάλια στον Γιάννη Μουζάλα – Ένταση στο κέντρο κράτησης στη Μόρια

Ένταση σημειώθηκε στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη την Μεγάλη Τρίτη, όταν ομάδα προσφύγων και μεταναστών προπηλάκισε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Επίθεση με μπουκάλια με νερό δέχθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Το περιστατικό σημειώθηκε ενώ είχαν προηγηθεί φραστικές αντεγκλήσεις από την πλευρά των προσφύγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των παρευρισκομένων να ηρεμήσουν τα πνεύματα, επικράτησε μεγάλη ένταση.

Οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί επιτέθηκαν και στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και την συνοδεία του, που επισκέφτηκαν νωρίτερα τον καταυλισμό. Ο ίδιος ο υπουργός δεν τραυματίστηκε, αλλά δέχτηκε μπουκάλια με νερό.

Επεισόδια, φωτιά και χημικά

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις που έχει κάνει στο Twitter ο δημοσιογράφος Αντριου Κόνελι, ο οποίος συνεργάζεται με τον Independent και το Politico, η ένταση φαίνεται να ξεκίνησε από την πτέρυγα ανηλίκων ενώ η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών. Σύμφωνα με τον ίδιο και το οπτικό υλικό που ανέβασε στον λογαριασμό του υπάρχει φωτιά στον καταυλισμό.

Στο σημείο αναπτύσσονται συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις καθώς η ένταση συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από: LesvosPost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε