Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λέσβος: “Έβρεχε” βράχους στο Πλωμάρι – Οι κατολισθήσεις έκλεισαν δρόμους και ξερίζωσαν δέντρα – video

Λέσβος: “Έβρεχε” βράχους στο Πλωμάρι – Οι κατολισθήσεις έκλεισαν δρόμους και ξερίζωσαν δέντρα – video

Νέες κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Πλωμάρι της Λέσβου, αυτή τη φορά στο αγροτικό οδικό δίκτυο και πιο συγκεκριμένα, στον δρόμο που οδηγεί στις θέσεις Καφούρα και Μονογενή και προς Άγιο Ελευθέριο…

Εκεί ο δρόμος έκλεισε από πτώσεις βράχων, ελαιοδένδρων που ξεριζώθηκαν μαζί με μεγάλη ποσότητα χώματος και λάσπης που υποχώρησε. Η διέλευση για κάθε όχημα είναι αδύνατη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για όσους περνούν από το σημείο, διότι υπάρχουν πολλοί μικροί και μεγάλοι βράχοι που είναι έτοιμοι να πέσουν μαζί με λάσπη και χώμα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών προκάλεσαν κατολισθήσεις βράχων για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα τριών μηνών. Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και πάλι εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων μεγάλοι όγκοι βράχων – κάποιοι έφταναν και τους πέντε τόνους – αποκολλήθηκαν και έπεσαν από ύψος τριάντα μέτρων πάνω σε 24 σπίτια σε οικισμό του Πλωμαρίου, πολλά από τα οποία ευτυχώς ήταν εγκαταλειμμένα, καταστρέφοντας τα δεκατέσσερα από αυτά, ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

Τα προβλήματα με τις συχνές κατολισθήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινότητα για τους πολίτες ειδικά κάθε φορά που έχουμε έντονες βροχοπτώσεις. Πιθανόν θα χρειαστεί και νέα επίσκεψη των ειδικών σε συγκεκριμένες περιοχές.

Εικόνες μετά τις τελευταίες κατολισθήσεις

Πηγή: plomarinews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις