Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Λέσβος: Φωτιά σε σπίτι που έμενε μητέρα με δύο παιδιά – Η Πυροσβεστική τους φιλοξένησε στα γραφεία της

Λέσβος: Φωτιά σε σπίτι που έμενε μητέρα με δύο παιδιά – Η Πυροσβεστική τους φιλοξένησε στα γραφεία της
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά αλλά δεν έμειναν σε αυτό. Πήραν μαζί τη μητέρα με τα δύο της παιδιά, που μέσα στη νύχτα δεν είχαν πού να μείνουν. Λίγο αργότερα η Λέσβος άρχισε να μαθαίνει τα όσα έγιναν…

Μέσα στη νύχτα έδειξαν τον επαγγελματισμό και την ανθρωπιά τους. Ο λόγος τους πυροσβέστες στη Λέσβο, που έσπευσαν σε σπίτι, μετά από σήμα για φωτιά. Σε αυτό έμεναν μια μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της. Τους απεγκλώβισαν με ασφάλεια και έσβησαν τις φλόγες, που όμως είχαν προλάβει να καταστρέψουν το διαμέρισμα. Τότε οι πυροσβέστες πήραν μαζί την οικογένεια και επέστρεψαν στα γραφεία του Σώματος. Διανυκτέρευσαν όλοι μαζί, με το όλο θέμα να προκαλεί θαυμασμό τόσο στους κατοίκους του νησιού, όσο και στους χρήστες των social media που μαθαίνουν τα όσα έγιναν.

Το ανθρώπινο πρόσωπό τους, έδειξαν τα ξημερώματα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Λέσβου οι οποίες όχι μόνο με αυταπάρνηση έσβησαν τη φωτιά σε σπίτι μονογονεϊκής οικογένειας με δύο μικρά παιδιά, αλλά φιλοξένησαν και τα μέλη της οικογένεια στα γραφεία της υπηρεσίας αφού δεν είχαν πού αλλού να πάνε.

Ειδικότερα το περιστατικό συνέβη σε σπίτι στην οδό Κυδωνιών στον Συνοικισμό στη Μυτιλήνη, όταν για άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και εκκενώθηκε το σπίτι. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν τη φωτιά, ωστόσο η ζημιά είχε γίνει στο σπίτι της άτυχης οικογένειας.

Την ώρα εκείνη ωστόσο η μητέρα με τα δύο παιδιά, ήταν σε κατάσταση σοκ και σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, δεν υπήρχε κάποιος συγγενής στην πόλη για να τους φιλοξενήσει, ούτε και μπορούσε να βρεθεί λύση.

Οι πυροσβέστες υπό αυτές τις συνθήκες ανέλαβαν δράση και παρά το γεγονός ότι υπηρεσιακώς δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, πήραν την οικογένεια στα γραφεία της Πυροσβεστικής στη Μυτιλήνη προσωρινά με την προοπτική όταν ξημερώσει να ειδοποιηθεί ο Δήμος και να βρεθεί λύση για τη στέγαση των ανθρώπων.

Πράγματι το πρωί ενημερώθηκε για το περιστατικό η αρμόδια αντιδήμαρχος Μυτιλήνης Εριφύλη Χιωτέλλη η οποία σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και το Δήμαρχο έσπευσαν να βρουν λύση για τη φιλοξενία της μητέρας και των παιδιών.

Λίγο αργότερα ωστόσο, όταν η μητέρα ξεπέρασε το σοκ, ενημέρωσε το Δήμο και της αρχές ότι προς το παρόν δεν χρειάζεται φιλοξενία και ότι προσωρινά θα μείνουν. σε συγγενείς της στην περιοχή του Πλωμαρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις