Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Λέσβος: Γυρίζει σελίδα και εκπλήσσει η Ειρήνη Μελισσαροπούλου! Το νέο ξεκίνημα του μοντέλου (Φωτό)

Λέσβος: Γυρίζει σελίδα και εκπλήσσει η Ειρήνη Μελισσαροπούλου! Το νέο ξεκίνημα του μοντέλου (Φωτό)

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ. Δεκαπέντε μήνες μετά, το μοντέλο κάνει νέο ξεκίνημα και επιστρέφει στο προσκήνιο…

Πιο συγκεκριμένα η Ειρήνη Μελισσαροπούλου γίνεται συνοριοφύλακας. Δεκαπέντε μήνες μετά την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου του Χονγκ Κoνγκ έδωσε εξετάσεις και πέρασε στην Ελληνική Αστυνομία.

Στους υποψήφιους που κρίθηκαν ικανοί κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στη Λέσβο βρίσκεται και η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ.

Θυμίζουμε ότι η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατήθηκε 17 μήνες στις φυλακές Lai King του Χονγκ Κονγκ, έχοντας συλληφθεί για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης. Κρίθηκε όμως αθώα από το αρμόδιο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2019. Όταν επέστρεψε στη Λέσβο εργάστηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλλονή.

Υπενθυμίζεται ότι, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες, που δεν καταλαμβάνουν προσλήψιμη θέση, δεν κατοχυρώνουν από την επιτυχία τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις δικαίωμα διορισμού, παρά μόνο σε περίπτωση κένωσης ισάριθμων θέσεων της κατηγορίας, στην οποία εντάσσονται. Τέλος, επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που οι θέσεις των προσλαμβανομένων με τίτλο σπουδών μιας κατηγορίας υποψηφίων δεν καλύπτονται, οι κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους/ες της άλλης κατηγορίας.

Η δίκη που δύσκολα θα ξεχάσει

Καθώς η κινεζική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα σκληρή απέναντι σε αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη διακίνηση ναρκωτικών, ο δικηγόρος της Ειρήνης, Σάκης Κεχαγιόγλου, είχε υποστηρίξει ότι «θα εκπλαγώ ευχάριστα αν την αθώωσουν». Ο εισαγγελέας μάλιστα ήταν σκληρός με την 21χρονη από τη Μυτιλήνη από την πρώτη στιγμή, λέγοντας ότι η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ήξερε πως μετέφερε ναρκωτικά. 

Καίριο ρόλο στην απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δεν βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό του 21χρονου μοντέλου. «Αυτό που μπορώ να πω, χωρίς να πω περισσότερα, είναι ότι έγινε η εξέταση στο Χονγκ Κονγκ των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο δέμα της ναρκωτικής ουσίας και δεν ανιχνεύθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα της Ειρήνης, αυτό σημαίνει ότι δεν ήρθε ποτέ σε επαφή με τη ναρκωτική ουσία», είχε πει ο Σάκης Κεχαγιόγλου λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ισχυριζόταν από την πρώτη στιγμή ότι δεν γνώριζε πως μετέφερε ναρκωτικά στις αποσκευές της, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον φίλο της.

Πηγή: stonisi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις