Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Λέσβος: Η μεταφορά του μωρού που γεννήθηκε σε βραχονησίδα – Πώς έγινε η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Λέσβος: Η μεταφορά του μωρού που γεννήθηκε σε βραχονησίδα – Πώς έγινε  η επιχείρηση απεγκλωβισμού

Μεγάλη περιπέτεια πέρασαν 30 πρόσφυγες που ήρθαν με βάρκα από την Τουρκία και βρέθηκαν σε μια βραχονησίδα στη Λέσβο με το Λιμενικό να δρα άμεσα.

Ανάμεσα στους πρόσφυγες ήταν και μια γυναίκα που γέννησε πάνω στη βραχονησίδα και όπως ήταν φυσικό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση. Οι πρόσφυγες κατάφεραν να επικοινωνήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, δίνοντας το στίγμα τους. Έτσι η γυναίκα βρέθηκε στα βράχια να φέρνει στον κόσμο μια νέα ζωή με τους υπόλοιπους να προσπαθούν να την βοηθήσουν και να αποτρέψουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο για το βρέφος της.

Σε βίντεο του Λιμενικού διακρίνεται όλη η επιχείρηση τόσο για τον απεγκλωβισμό του μωρού και της μητέρας του όσο και των υπόλοιπων προσφύγων. Οι άνδρες έφτασαν στην βραχονησίδα και φαίνονται να παίρνουν στα χέρια τους το μωρό με μεγάλη προσοχή και το βάζουν στην βάρκα.

Οταν έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης ασθενοφόρο παρέλαβε τη γυναίκα και το νεογνό και τους μετέφερε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, όπου βρίσκονται σε καλή κατάσταση με τους ανθρώπους του νοσοκομείου να τους περιθάλπουν.

Σε άλλο βίντεο διακρίνεται επιχείρηση από ψηλά με τη βάρκα να πλησιάζει τη στεριά και να αρχίζουν να επιβιβάζονται σε αυτή οι καταβεβλημένοι πρόσφυγες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις