Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λέσβος – Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα που κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε

Λέσβος – Κορονοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση για τον ιερέα που κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ιερέας στη Μυτιλήνη είχε νοσήσει αλλά πήγαινε κανονικά στην εκκλησία. Λίγες μέρες μετά, τα κρούσματα στην ενορία του άρχισαν να εκτοξεύονται…

Εισαγγελική παρέμβαση από την εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, για τον ιερέα ναού της Μητρόπολης Μυτιλήνης που λειτούργησε στην εκκλησία του, κοινωνώντας μάλιστα το ποίμνιό του, τη στιγμή που ο ίδιος νοσούσε με κορονοϊό, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στο ποίμνιο του ιερέα να νοσούν.

Η πληροφορία αυτή φαίνεται να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής του Μητροπολίτη Μυτιλήνης και αποφάσισε να στείλει ένα αυστηρό αλλά ξεκάθαρο μήνυμα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων από τους ιερείς.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνέβη στις 26 Οκτωβρίου. Οι Αρχές ερευνούν αν ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει, καθώς δύο με τρεις ημέρες αργότερα άρχισαν να εμφανίζονται κρούσματα στην ενορία. Μάλιστα, στενοί συγγενείς του ιερέα, που επίσης διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό φέρονται να τον βοήθησαν στην τέλεση της λειτουργίας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις