Παρασκευή, 24 Μαΐ
28oC Αθήνα

Λέσβος: Μαθήματα σε κοντέινερ από το 2017! Ελπίδες για την ανακατασκευή του σχολείου στη Βρίσα

Λέσβος: Μαθήματα σε κοντέινερ από το 2017! Ελπίδες για την ανακατασκευή του σχολείου στη Βρίσα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ από intime

Ο σεισμός του 2017 κατέστρεψε το σχολείο στη Βρίσα και από τότε οι μαθητές κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ…

Τρία χρόνια μετά την ολοκληρωτική του καταστροφή από το σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017, γεννήθηκαν ελπίδες για την ανακατασκευή του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου της Βρίσας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της “Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.” Αθανάσιο Γιάνναρη σε διάστημα έως και έξι μηνών θα εκπονηθεί η μελέτη για την κατασκευή των κτιρίων που θα στεγάσουν το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Βρίσας. Αυτό ανακοίνωσε, σύμφωνα με σχετική δήλωση, στον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.

Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Στρατή Ζαφείρη και τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Κώστα Κατσαρό, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Γιάνναρη για μία σειρά θεμάτων που ο Δήμος συνεργάζεται ήδη με την ΚΤΥΠ, όπως το έργο του σεισμόπληκτου επίσης Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου, η “Σπιταρόνα” και άλλα. Μάλιστα, σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου, τόσο τα στελέχη της ΚΤΥΠ όσο και του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών ενημέρωσαν τον δήμαρχο πως από μέρα σε μέρα θα έχει ολοκληρωθεί και το τελευταίο γραφειοκρατικό σκέλος με τη σχετική έγκριση της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου. 

Τέλος ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου, για το επόμενο βήμα που αφορά πάντα στο έργο κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Βρίσας. Το υπουργείο ενημέρωσε ακόμη τον δήμαρχο πως μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του έργου θα αναζητηθεί άμεσα χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Σήμερα τα παιδιά της Βρίσας κάνουν μάθημα σε κοντέινερ που έχουν τοποθετηθεί στην αυλή του καταστραμμένου σχολείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις