Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Λέσβος: Νέες καραβιές προσφύγων και μεταναστών – Αδιέξοδο στο προσφυγικό – Ξανά “ασφυξία” στη Μόρια [pics]

Λέσβος: Νέες καραβιές προσφύγων και μεταναστών – Αδιέξοδο στο προσφυγικό – Ξανά “ασφυξία” στη Μόρια [pics]

Το μεταναστευτικό παραμένει για τη Λέσβο και ολόκληρη τη χώρα, μια ωρολογιακή βόμβα, έτοιμη να εκραγεί…

Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη συναντώνται σήμερα στη Μυτιλήνη οι δήμαρχοι του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σκοπός της ευρείας σύσκεψης είναι η διατύπωση μιας κοινής θέσης και ταυτόχρονα ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου δράσης των αυτοδιοικητικών φορέων α’ και β΄ βαθμού στο βόρειο Αιγαίο σε σχέση με το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Στην ίδια σύσκεψη θα υπάρξει ενημέρωση των δημάρχων από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες για το επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όλα αυτά την ώρα που οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τα τουρκικά παράλια. Όπως αποδεικνύουν οι παράκτω εικόνες, στην παραλία της Σκάλας Συκαμιάς στη Λέσβο, έφτασαν νέες καραβιές προσφύγων.

Άνθρωποι που κατάφεραν να περάσουν στη χώρα από την Τουρκία, που συνεχίζει να μην πραγματοποιεί αποτελεσματικούς ελέγχους.

Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2016 που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το μεταναστευτικό, η χώρα μας έχει επιστρέψει μόλις 1.907 άτομα.

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις