Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Λέσβος: Η στιγμή που ορμητικός χείμαρρος γίνεται καταρράκτης – Μετρούν ζημιές αγρότες και κτηνοτρόφοι [vid]

Λέσβος: Η στιγμή που ορμητικός χείμαρρος γίνεται καταρράκτης – Μετρούν ζημιές αγρότες και κτηνοτρόφοι [vid]

Οι βροχοπτώσεις διαρκείας έφεραν αυτές τις εικόνες στη Λέσβο. Οι ζημιές που έχουν προκληθεί, εκτός από το αγροτικό δίκτυο είναι μεγάλες…

Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε την Λέσβο το Σάββατο την Κυριακή και την Δευτέρα δημιούργησε χειμάρρους. Tα νερά έπεφταν με ορμή από τα βουνά σχηματίζοντας καταρράκτες την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.

Σε μια πολύ έντονη βροχόπτωση τα ρέματα πλημμυρίζουν γρήγορα και κατεβάζουν με ταχύτητα μεγάλες ποσότητες νερού και φερτών υλικών. Οι βροχοπτώσεις διαρκείας που φούσκωσαν τα ρέματα, όπου για χρόνια είχαν να κατεβάσουν νερό, είχαν ως αποτέλεσμα τα ορμητικά ύδατα να παρασύρουν μαζί τους οτι βρήκαν στο διάβα τους.

Ξύλα, κλαριά, καλάμια, μπάζα, πλαστικά και ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος έχουν καταλήξει στους ποταμούς ανακατεμένα με τόνους λάσπης και πέτρες από τα βουνά που έχουν μετατρέψει τα ποτάμια σε μια απέραντη χαβούζα σκουπιδιών.

Οι ζημιές που έχουν προκληθεί, εκτός από το αγροτικό δίκτυο είναι μεγάλες ενώ καταστροφές έχουν υποστεί τεχνικά έργα, δίκτυα και άλλες υποδομές των κτηνοτρόφων και αγροτών της Λέσβου.

Ορμητικός χείμαρρος γίνεται καταρράκτης στη Λέσβο

Πηγή: lesvospost.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις