Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λέσβος: Το παραμύθι που ξεσήκωσε πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια! Μάχη για μια θέση στα λεωφορεία (Βίντεο)

Λέσβος: Το παραμύθι που ξεσήκωσε πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια! Μάχη για μια θέση στα λεωφορεία (Βίντεο)

Κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Το πρωί, η φημολογία που αναπτύχθηκε, έκανε πολλούς να πάρουν τις βαλίτσες τους και να δώσουν μάχη για μια θέση στο λεωφορείο που θα τους μετέφερε στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τι είχε συμβεί; Κάποιοι έστειλαν sms ότι περιμένουν στο λιμάνι πλοία που θα τους μεταφέρουν στη Γερμανία. Στην ψυχολογική κατάσταση που βρίσκονται, οι περισσότεροι πείστηκαν και άρχισαν να ετοιμάζουν τα πράγματά τους, για το υποτιθέμενο ταξίδι.

Στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ βλέπουμε τα λεωφορεία να αναχωρούν από τη Μόρια γεμάτα ασφυκτικά. Φυσικά ούτε πλοία υπάρχουν στο λιμάνι, ούτε θα έρθουν για να τους μεταφέρουν στη Γερμανία.

Η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Σε άτυπο καταυλισμό έχει μετατραπεί το επιβατηγό λιμάνι της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ο περιφραγμένος χώρος δίπλα στο παλιό κολυμβητήριο της πόλης. Συνολικά 334 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων διαμένουν εκεί, ενώ τα βράδια κοιμούνται μέσα σε λεωφορεία που έχουν μεταφερθεί στο σημείο από το Λιμενικό Σώμα. 

Πρόκειται για όλους αυτούς που έφτασαν στη Λέσβο το Σαββατοκύριακο και δεν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

Στους παραπάνω 334 στον ίδιο χώρο θα προστεθούν άλλοι 174 που, από την άφιξη τους προχθές ή χθες, παραμένουν στα σημεία άφιξής τους στην Εφταλού ή στη Σκάλα Συκαμνιάς. Χθες διανυκτέρευσαν σε σκηνές που έστησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς, μετά το κάψιμο του χώρου προσωρινής φιλοξενίας το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Στο σύνολό τους οι παραπάνω πρόσφυγες και μετανάστες, αφού καταγραφούν θα παραμείνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι τη μεταφορά τους σε κλειστό κέντρο παραμονής στο εσωτερικό της Ελλάδας. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις