Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Λέσβος: Βίντεο του λιμενικού από τη διάσωση γυναίκας που παρασύρθηκε με το φουσκωτό της φλαμίνγκο

Λέσβος: Βίντεο του λιμενικού από τη διάσωση γυναίκας που παρασύρθηκε με το φουσκωτό της φλαμίνγκο

Περιπέτεια για τη διάσωση γυναίκας που παρασύρθηκε στα ανοιχτά με το φουσκωτό της. Κινδύνεψε και ο άντρας που προσπάθησε χωρίς επιτυχία να την σώσει. Η Λέσβος στο επίκεντρο για τις εικόνες του λιμενικού που ταξιδεύουν στο διαδίκτυο…

Χωρίς να το καταλάβει η γυναίκα βρέθηκε στα ανοιχτά να φωνάζει για βοήθεια. Ένας άντρας κολύμπησε και την πλησίασε, όμως στη συνέχεια και οι δύο δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στη στεριά. Γρήγορα στήθηκε επιχείρηση από το λιμενικό και τα δύο άτομα διασώθηκαν. Οι στιγμές βιντεοσκοπήθηκαν και οι εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Το φουσκωτό φλαμίνγκο πάνω στο οποίο καθόταν η γυναίκα, διακρίνεται στα πλάνα, με την επιχείρηση να έχει αίσιο τέλος.

Όλα έγιναν το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου στην παραλία Ευθαλού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του λιμενικού: «η γυναίκα που καθόταν σε πνευστό θαλάσσιο παιχνίδι, απομακρύνθηκε από την ακτή και παρά τις προσπάθειες της, αδυνατούσε να επιστρέψει, ενώ έτερος Έλληνας λουόμενος που βρισκόταν στην περιοχή έσπευσε προκειμένου να συνδράμει.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος FRONTEX και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, προς παροχή συνδρομής. Οι ανωτέρω κολυμβητές εντοπίστηκαν από το σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο περισυνέλεξε και στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια τον άνδρα στην ακτή της παραλίας και την γυναίκα στον λιμένα Μήθυμνας, καλά στην υγεία τους».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις