Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Λευκάδα: Πνίγηκε στο Κάθισμα για μία selfie και έμεινε νεκρός στη θάλασσα για 1,5 ώρα

Λευκάδα: Πνίγηκε στο Κάθισμα για μία selfie και έμεινε νεκρός στη θάλασσα για 1,5 ώρα

Η τραγωδία στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα, με άντρα που πνίγηκε μπροστά στη γυναίκα του, για μία selfie κρατά ανάστατο ολόκληρο το νησί…

Ο 50χρονος ήταν με την γυναίκα του στην παραλία Κάθισμα στη Λευκάδα για να φωτογραφίσουν τα κύματα και να βγάλουν selfie. Οι δύο ναυαγοσώστες της παραλίας έδωσαν μάχη για τη σωτηρία του ζευγαριού, καθώς βούτηξαν για να τους σώσουν καταφέρνοντας όμως να βγάλουν έξω μόνο τη σύζυγό του. Ο σύζυγός της πνίγηκε και όπως αναφέρει μια γυναίκα που έζησε τα δραματικά γεγονότα, παρέμεινε νεκρός στη θάλασσα για 1,5 ώρα.

Βίντεο ντοκουμέντο μάλιστα απεικόνιζε τους δύο ναυαγοσώστες να παλεύουν με τα κύματα για να φτάσουν μέχρι το πτώμα του άτυχου άνδρα που πνίγηκε στο Κάθισμα, ώστε να τον βγάλουν στην ακτή. Παρά τις προσπάθειές τους, τα τεράστια κύματα και η απότομη παραλία στο Κάθισμα, δεν τους επέτρεψαν να κάνουν την περισυλλογή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραλία δεν είχε κλείσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αλλά ήταν εκατοντάδες ανθρώπων. Υπήρχε οδηγία από τους ναυαγοσώστες να μην μπαίνουν οι λουόμενοι μέσα στη θάλασσα και να μην ξανοίγονται στα ανοιχτά. Η παραλία Κάθισμα είναι γνωστή για το βάθος αλλά και για τα τεράστια κύματα από τα επικίνδυνα ρεύματα που σημειώνονται. Εκείνη τη μέρα υπήρχε πορτοκαλί σημαία.

Η Κατερίνα Τσιαντή, αυτόπτης μάρτυρας στην τραγωδία μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Εμείς είχαμε πάει με την οικογένειά μου στην παραλία και την προηγούμενη και εκείνη τη μέρα στο Κάθισμα. Όταν φτάσαμε τα κύματα δεν ήταν τεράστια. Κατέβηκα με τα παιδιά μου στην παραλία αλλά μας ειδοποίησαν από την ταβέρνα που καθόμασταν ότι καλύτερα να ανέβουμε πάνω γιατί τέτοιες μέρες η θάλασσα φαίνεται επικίνδυνη.

Όταν είδαμε το γεγονός, τον άνθρωπο μέσα στη θάλασσα να πνίγεται, οι ναυαγοσώστες βούτηξαν. Έσωσαν τη γυναίκα του, τον έδεσαν με ένα σωσίβιο αλλά ο άνθρωπος ξανά έφυγε μέσα, δεν μπορούσαν να τον βγάλουν», είπε αρχικά η κ. Τσιαντή.

«Δεν είδα προηγουμένως τι έκανε ο άνθρωπος με τη γυναίκα του, εμείς τον είδαμε μέσα στη θάλασσα. Η παραλία είχε 3 ναυαγοσώστες που αγωνίστηκαν με αυτοθυσία, να μπαίνουν στα κύματα. Οι ναυαγοσώστες έλεγαν στον κόσμο να μη μπαίνει στη θάλασσα αλλά δεν έρχονταν και στον καθένα ξεχωριστά.

Εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν άτομα άλλα μέσα στη θάλασσα, έπαιζαν έξω μόνο με τα κύματα. Όταν κόπαζε, κάποιος έμπαινε αλλά γενικά όχι δεν υπήρχαν άνθρωποι που κολυμπούσαν. Ο άνθρωπος έκανε την απερισκεψία και βρέθηκε μέσα στη θάλασσα. Οι ναυαγοσώστες δεν είχαν τα μέσα να τον σώσουν», συνέχισε.

«Επί 1,5 ώρα ήταν ένας άνθρωπος μέσα στη θάλασσα πνιγμένος γιατί δεν μπορούσαν να τον σώσουν και τον παρέσυραν τα κύματα συνεχώς. Δεν είχαν ένα τζετ σκι, ένα φουσκωτό κάτι. Παίρναμε τηλέφωνο την αστυνομία, να καλέσει το Λιμενικό να έρθει. Θα μπορούσαν εκείνοι να τον προσεγγίσουν με ένα φουσκωτό. Τον βλέπαμε στα 10-20 μέτρα. Στο βίντεο που φαίνεται, είναι στην αρχή που του έβαλαν το σωσίβιο. Ήταν πολύς ο κόσμος δεν είδαμε ακριβώς τι έκανε το ζευγάρι προηγουμένως», κατέληξε η κ. Τσιαντή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις