Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Λήμνος: Έπεσε στη θάλασσα από ιστιοφόρο και εντοπίστηκε νεκρός

Λήμνος: Έπεσε στη θάλασσα από ιστιοφόρο και εντοπίστηκε νεκρός
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Ο 69χρονος που επέβαινε σε ιστιοφόρο περισυνελέγη νεκρός ανοιχτά της Λήμνου

Έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου αλλοδαπού πραγματοποίησαν την Τρίτη 6 Ιουνίου του 2023 σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά τα σήματα κινδύνου που είχαν λάβει νωρίτερα. Μετά από έρευνες, ο μοναδικός επιβαίνων στο ιστιοφόρο εντοπίστηκε στην θάλασσα νεκρός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού: «Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λήμνου, Μυτιλήνης, Σκύρου, Κύμης και Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εκπομπή σημάτων κινδύνου μέσω ραδιοφάρου από Ι/Φ σκάφος ελληνικής σημαίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λήμνου, με επιβαίνοντα έναν 69χρονο αλλοδαπό.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερο του Λιμενικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ανωτέρω Ι/Φ εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. χωρίς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 18 ν.μ. νότια ν. Λήμνου, απ’ όπου και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Αγίου Ευστρατίου. Απογευματινές ώρες χθες, ο 69χρονος εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. νότια ν. Λήμνου από ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περισυνελέγη, χωρίς τις αισθήσεις του, φέροντας πορτοκαλί σωσίβιο γιλέκο, από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο τον μετέφερε στον λιμένα Μύρινας ν. Λήμνου.

Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις