Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Λήμνος: Σε λαϊκό προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα «Παναγία Γερόντισσα»

Λήμνος: Σε λαϊκό προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα «Παναγία Γερόντισσα»

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας έφτασε στη Μύρινα και η Λήμνος την υποδέχτηκε με ευλάβεια. Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας στο λιμάνι του νησιού…

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μύρινας η υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας «Γερόντισσας», της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους. Η Λήμνος βγήκε στους δρόμους με εκατοντάδες πιστούς να σχηματίζουν από το μεσημέρι ουρές για να προσκυνήσουν.

Την Θαυματουργή Εικόνα από την Αθωνική Μονή μετέφερε σκάφος του Λιμενικού ενώ την είσοδό της στο λιμάνι της Μυρινας, με πανηγυρικό τρόπο, συνόδευσαν σκάφη και ψαροκάικα της Λήμνου καθώς και κωπηλάτες του Ν.Ο. Λήμνου.

Πλήθος πιστών μαζί με τις αρχές του τόπου υποδέχθηκαν την εικόνα ενώ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου και Άγίου Ευστρατίου Ιερόθεος χοροστάτησε από εξέδρας μπροστά από το Δημαρχείο της Μύρινας και ευχαρίστησε δημόσια όλους όσους βοήθησαν.

Στη συνέχεια με πομπή η εικόνα οδηγήθηκε στον Μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδος όπου και θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα. Την Παναγία “Γερόντισσα” συνοδεύουν και ανεκτίμητης αξίας κειμίλια της Ι.Ε.Μονής Παντοκράτορος. Τέλος  αντίγραφο της Εικόνας σε φυσικό μέγεθος θα παραμείνει στην Λήμνο για πάντα σε μια ευγενική χορηγία του κ. Στέλιου Αργυράκη. Δείτε τις εικόνες του limnosreport.gr…

Η Ιστορία για την Παναγία Γερόντισσα έχει ως εξής. Σε έναν ασθενή ευσεβέστατο ηγούμενο ο Θεός απεκάλυψε την ημέρα του θανάτου του. Αυτός θέλησε πριν πεθάνει να κοινωνήσει τα Άχραντα μυστήρια.

Ζήτησε λοιπόν από τον εφημέριο ιερομόναχο να βιαστεί για να προλάβει να τον κοινωνήσει. Εκείνος, όμως, καθυστερούσε και ο Γέροντας κινδύνευε να πεθάνει χωρίς να κοινωνήσει. Τότε από την εικόνα της Θεοτόκου ακούστηκε μια οργισμένη φωνή να ερωτά τον ιερομόναχο γιατί αργούσε και δεν συμμορφωνόταν με την παράκληση του Γέροντα. Όπως ήταν φυσικό ο ιερομόναχος συμμορφώθηκε και τρέμοντας σύγκορμος έκανε το λειτούργημά του. Έκτοτε η εικόνα αυτή ονομάσθηκε «Παναγία η Γερόντισσα», επειδή υπεστήριξε την παράκληση του Γέροντος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις