Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λίνα Κοεμτζή: Μυστηριώδης εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση – Οι απειλές και το κινητό “φάντασμα”!

Λίνα Κοεμτζή: Μυστηριώδης εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση – Οι απειλές και το κινητό “φάντασμα”!

Το ενδεχόμενο πίσω από τις απειλές που δέχτηκε η αδερφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή και τα απειλητικά μηνύματα κατά του πρώην βουλευτή Σπύρου Δανέλλη πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών να κρύβεται το ίδιο πρόσωπο, εξετάζουν προσεχτικά οι Αρχές…

Στο μικροσόπιό τους έχει μπει ένας 40χρονος, που είχε προσαχθεί στη ΓΑΔΑ τον Ιανουάριο του 2019, καθώς από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν καταχωρημένη στο όνομά του, φέρεται ότι είχαν αποσταλεί απειλητικά μηνύματα σε βάρος του πρώην βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο 40χρονος φέρεται να εμπλέκεται, ωστόσο, και στην υπόθεση της Λίνας Κοεμτζή, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, σύνδεση καρτοκινητής τηλεφωνίας με τα στοιχεία του, εμπλέκεται στην υπόθεση απειλών που δέχτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο μέσω Facebook η αδελφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Ο 40χρονος εμφανίστηκε ως ο κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης, η οποία μαζί με άλλες έχουν δηλωθεί και επικυρωθεί (verified) ως τηλέφωνα επικοινωνίας τού διαχειριστή του λογαριασμού του Facebook, από τον οποίο η αδελφή της Λίνας Κοεμτζή φέρεται να δέχτηκε απειλές.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η αδερφή της άτυχης φοιτήτριας είχε υποστηρίξει ότι δέχτηκε αίτημα φιλίας από άγνωστο άτομο. Σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, κατά τη διάρκεια συνομιλίας τους, εκείνος «άρχισε να μου μιλάει για την υπόθεση της αδερφής μου και να με απειλεί λέγοντας ότι, αν δε σταματήσουμε την έρευνα της υπόθεσης, θα μας βρει μεγάλο κακό και ότι, αν συνεχίσουμε έτσι, θα χάσουμε κι άλλο μέλος της οικογένειάς μου και στη συνέχεια μπλόκαρε τη συνομιλία».

Ωστόσο, οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι τηλεφωνικές συνδέσεις που «οδηγούν» στον 40χρονο άνδρα να είναι «πακιστανικά» τηλέφωνα, δηλαδή καρτοκινητά- φαντάσματα, τα οποία δημιουργήθηκαν με στοιχεία του εν λόγω ατόμου, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του και κυρίως χωρίς να είναι ο πραγματικός χειριστής τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε αμφότερες τις δικογραφίες (για την υπόθεση Δανέλλη και την υπόθεση Λίνας Κοεμτζή), ο 40χρονος έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή του.

Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει κληθεί ως ύποπτος και σε άλλες – άσχετες μεταξύ τους δικογραφίες – λόγω τηλεφωνικών συνδέσεων που αποδίδονται σ’ εκείνον. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 40χρονος έχει προχωρήσει και στην υποβολή σχετικής μήνυσης κατά αγνώστων, επισημαίνοντας πως σε αίτημα που έχει κάνει προς τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για την άμεση απενεργοποίηση συνδέσεων στο όνομά του, ήδη μία εταιρεία έχει απαντήσει ότι προχώρησε στην απενεργοποίηση… 34 συνδέσεων που εμφανίζεται ότι διέθετε στο όνομά του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις